USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Польщі українка вперше в кар'єрі тріумфувала на "челленджері" WTA 125

Ястремська пройшла тенісною сіткою Kozerki Open лише з одним програним сетом у чотирьох матчах
Ястремська
Ястремська
Джерело: відкриті джерела

У польському Гродзиську-Мазовецькому українка у вирішальному матчі зійшлася з бельгійкою Грет Міннен. Даяна Ястремська виграла свій перший тенісний турнір за чотири роки, пише "Суспільне спорт".

Так, Ястремська пройшла тенісною сіткою Kozerki Open лише з одним програним сетом у чотирьох матчах. А першу ракетку Туреччини Зейнеп Сонмез, колумбійку Емільяну Аранго та лідерку рейтингу Узбекистану Нігіну Абдурагімову перемогла з однаковим рахунком 2:0.

"У Польщі Даяна претендувала на свій перший титул з 2019 року, коли тріумфувала на ґрунтових змаганнях у французькому Страсбурі. З Міннен спортсменка зустрічалася вже вдруге цього року, перемагавши бельгійку в фіналі кваліфікації Ролан Гаррос-2023", - йдеться у повідомленні.

Як тривала гра?

Суперниці обмінялася брейками в трьох стартових геймах поспіль. Після пів години на корті Міннен реалізувала свій другий сетбол за рахунку 5:2 та вийшла вперед. Даяна мусила відігравати два брейкпойнти вже у стартовому геймі другої партії. Але відстояла власну подачу, а згодом і собі взяла два гейми на подачі суперниці. Підсумок сету — 6:1 на користь Ястремської.

Новини за темою: Українські тенісистки вперше в історії вчотирьох вийшли у друге коло Вімблдону-2023

Ключовими у вирішальному сеті стали третій та п'ятий гейми на подачі Міннен. Ястремська оформила у них два брейки, що були визначальними в сеті та дозволили її вийти на матчболи за рахунку 5:3. І скористалася своїм другим матчболом на подачі суперниці й зафіксувала підсумкову вольову перемогу — 2:1.
WTA 125.

Що відомо про Ястремську?

Даяна Ястремська (нар. 15 травня 2000, Одеса, - ред.) на юніорському рівні досягала шостої сходинки світового рейтингу, була фіналісткою Вімблдонського турніру 2016 року серед дівчат в одиночному розряді, та фіналісткою Відкритого чемпіонату Австралії 2016 року в парному розряді.

На дорослому рівні дебют Даяни в турнірах WTA відбувся 2016 року на Istanbul Cup. Наступного року на цьому ж турнірі вона здобула свою першу перемогу, здолавши в першому колі Андреу Петкович.

У липні 2018 року Ястремська піднялася в першу сотню рейтингу тенісисток, першою із тих, хто народився у 2000-х роках. 14 жовтня того ж року вона здобула свій перший титул в WTA турі, вигравши Відкритий чемпіонат Гонконгу з тенісу.

Нині Ястремська виграла свій четвертий турнір під егідою WTA. Та перший — у серії "челленджер" (WTA 125).
Досі в доробку Ястремської були три титули серії International у 2018-2019 роках. Українка тріумфувала в Гонконгу, Хуахіні та Страсбурзі.

Виграний титул дозволив Даяні стрибнути одразу на 14 сходинок рейтингу WTA. Новий змагальний тиждень українка розпочинатиме на 112-й позиції.

Новини за темою: Світоліна перемогла першу ракетку РФ Касаткіну на турнірі у Вашингтоні
Теги: спорт
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді