USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Польщі планують розробити програму будівництва бомбосховищ

За словами віцепрем’єр-міністра національної оборони Польщі, влада шукатиме джерела фінансування такої програми
Владислав Косіняк-Камиш
Владислав Косіняк-Камиш
Джерело: Вікіпедія

У Польщі планують створити програму підтримки будівництва бомбосховищ. Про це в ефірі радіо ZET заявив віцепрем’єр-міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Він зазначив, що вже створив команду радників для органів місцевого самоврядування.

"Однією з тем першої зустрічі було створення програм підтримки будівництва бомбосховищ для органів місцевого самоврядування. Я доручив підготовку такої програми", – зазначив Косіняк-Камиш.

При цьому додав, що влада шукатиме джерела фінансування такої програми.

Про можливий напад Росії

На запитання про те, чи можливий наступ Росії на Польщу найближчими місяцями, віцепрем’єр відповів, що "ми завжди повинні бути готові до будь-яких обставин".

Він пояснив, що "якщо поруч з тобою вже два роки йде повномасштабна війна, агресор відроджує імперію зла, російська промисловість мобілізована у режим війни, союзники Росії постачають гігантські обсяги боєприпасів", тому Польща має розглядати кожен сценарій.

"Імперіалістичні тенденції та бажання відтворити вплив колишнього СРСР є частиною стратегії, яка існує вже багато-багато років", – наголосив Косіняк-Камиш.

Віцепрем’єр-міністр національної оборони також зазначив, що Польща здатна захистити кожен клаптик своєї території та підтримати своїх союзників.

"Готовність отримати підтримку в рамках статті 5 НАТО стосується не лише допоміжних, але й активних дій з нашого боку", – додав він.

Новини за темою: Прямої загрози з боку Росії країнам НАТО немає, але ми пильнуємо, – Столтенберг

Раніше ми повідомляли, що у Польщі не можуть почати будувати укріплення через фермерів.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг