USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Польщі не можуть почати будувати укріплення через фермерів, – Defense Express

Будівництво оборонних споруд у Польщі стає нереальним через те, що на кордоні з РФ та Білоруссю розташовані поля місцевих фермерів
Кордон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Тоді як країни Балтії почали реалізацію спільного масштабного проєкту Baltic Defence Line зі створення мережі фортифікації на кордоні з РФ та Білоруссю, у Польщі над цим ще навіть не працюють, адже на заваді цьому стають фермери та приватна власність. Про це повідомляє Defense Express.

Зазначається, що це питання підняв ексочільник військово-інженерного управління Головного командування польських Збройних сил Богуслав Бенбенек, який прямо сказав, що часу на створення укріплень вздовж кордону дуже мало. Крім того, за його словами, проблему не намагаються вирішити. Він зокрема вказує на те, що Польща не виділяє грошей. До того ж не існує регламенту робіт в прикордонній смузі.

Річ у тому, що вся прикордонна зона у Польщі – це зазвичай 15 метрів вздовж кордону, за якою починаються здебільшого приватні землі, додають у публікації.

"Якщо не буде юридичних рішень, які зроблять це можливим, не розпочнеться будівництво жодних укріплень, наприклад, у районі Домброви Білостоцької, Сокулка чи Сувалок. Люди не дозволять будувати укріплення на своїй приватній землі", – розповів Бенбенек виданню Gazeta Prawna.

Водночас у Defense Express наголосили, що росіяни можуть атакувати Польщу та країни Балтії через Сувальський коридор, адже він є найкоротшим відрізком між Калінінградською областю та Білоруссю. Проте така місцевість є доволі складною та має мінімум доріг. 

"Але трохи південніше нього у районі Ліпська вже відкрита рівнина місцевість та можливість виходу на мережу якісної мережі доріг. Й на цій ділянці без повноцінної фортифікації говорити про можливість зупинити армію РФ важко. Аналогічна ситуація й на безпосередньому кордоні Польщі та російської Калінінградської області", – додають аналітики.

За словами експертів, максимально логічний шлях для захисту країни від можливого вторгнення стає неможливим, адже для цього потрібно відчужити землю, перетворити сільськогосподарські поля на мінні, прорити рови, встановити надовби та забетонувати на висотах опорні пункти.

Також проблемою створення дієвих фортифікаційних споруд є те, що Польща відмовилася від протипіхотних мін. 

"І, як бідкається Богуслав Бенбенек, навіть початок діалогу з фермерами розбивається об політичні процеси, бо у країні майже кожен рік проходять різноманітні вибори", – зазначили в Defense Express.

Раніше ми повідомляли, що від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, коли країна-агресор зокрема використала для нападу і територію Республіки Білорусь, фортифікаційне оснащення місць несення служби вітчизняних прикордонників та інженерне облаштування державного кордону постійно нарощується.  

Кабінет міністрів України під час засідання 19 січня виділив рекордні 17,5 млрд гривень на облаштування оборонних рубежів. 

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні