USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Польщі перекинувся автобус з українцями, 20 осіб потрапили до лікарні. Фото

Автобус перекинувся на повороті. Усередині їхали 59 пасажирів і двоє водіїв
ДТП з українським автобусом у Польщі 27 січня_3
Джерело: Facebook

У Польщі в ніч на 27 січня сталася ДТП за участю автобуса, який перевозив українців з Одеси до Варшави. Про це повідомляють польській портал RMF 24 та речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі українським ЗМІ.

Ніколенко в коментарі "Громадському" зазначив, що аварія сталася поблизу населеного пункту Грубешів у Люблінському воєводстві. Польські медіа пишуть, що автобус перекинувся на повороті. Усередині їхали 59 пасажирів і двоє водіїв.

У МЗС розповіли, що внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 20 українців дістали травми різного ступеня тяжкості. Їх госпіталізували. Наразі їм надається необхідна медична допомога.

Решту пасажирів було направлено в тимчасове місце перебування, зазначив речник МЗС.

За словами Ніколенка, генконсульство України в Любліні взаємодіє з польськими правоохоронцями для з'ясування всіх обставин ДТП, а також тримає на контролі лікування постраждалих громадян. Пасажирам, які не в лікарні, планують надати інший автобус.

Нагадаємо, наприкіці минулого року мікроавтобус на українській реєстрації потрапив у ДТП на автодорозі №17 у районі населеного пункту Белжец Люблінського воєводства, приблизно за 30 км від кордону з Україною.

Мікроавтобус, який їхав у напрямку кордону, вчасно не загальмував і наїхав на вантажівку Volvo, яка стояла у черзі до польсько-українського кордону в пункті пропуску "Гребенне – Рава Руська".

У результаті ДТП загинув 17-річний хлопець з України, восьмеро пасажирів отримали травми. Обидва водії – 42-річна українка і 30-річний водій вантажівки Volvo, який також є громадянином України, були тверезими.

Водійці українського мікроавтобуса висунули обвинувачення у спричиненні аварії. Їй загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи