USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Водійці українського мікроавтобуса, який потрапив у смертельне ДТП в Польщі, загрожує до восьми років ув’язнення

Керуючи автомобілем, 42-річна жінка їхала зашвидко і належним чином не спостерігала за дорожньою обстановкою
ДТП в Польщі
ДТП
Джерело: відкриті джерела

Водійці українського мікроавтобуса, який 21 грудня потрапив у ДТП неподалік кордону з Україною, внаслідок чого загинула одна людина, а кілька були травмовані, висунули обвинувачення у спричиненні аварії. Їй загрожує до восьми років ув’язнення, повідомила речниця поліції в Томашові Любельському Малгожата Павловська.

За словами, Павловської, прокуратура висунула цій жінці обвинувачення у скоєнні ДТП, проте її не затримали.

"За скоєння аварії з летальними наслідками їй загрожує тюремне ув’язнення від шести місяців до восьми років", – сказала Павловська.

За даними прокуратури, керуючи автомобілем, 42-річна жінка їхала зашвидко і належним чином не спостерігала за дорожньою обстановкою. Їй обрали запобіжний захід у вигляді застави.

Що відомо про ДТП?

Мікроавтобус на українській реєстрації потрапив у ДТП у четвер o 06:27 (за київським часом) на автодорозі №17 у районі населеного пункту Белжец Люблінського воєводства, приблизно за 30 км від кордону з Україною. Мікроавтобус, який їхав у напрямку кордону, вчасно не загальмував і наїхав на вантажівку Volvo, яка стояла у черзі до польсько-українського кордону в пункті пропуску "Гребенне – Рава Руська".

У результаті ДТП загинув 17-річний хлопець з України, восьмеро пасажирів отримали травми. Обидва водії – 42-річна українка і 30-річний водій вантажівки Volvo, який також є громадянином України, були тверезими.

ДТП з українцями за кордоном

У Румунії в серпні в місті Неводаре автобус з українцями потрапив у ДТП. На момент аварії в салоні перебувало близько 40 пасажирів, повідомляє румунське видання Digi24.

Зазначається, що автобус врізався в обмежувач висоти. Станом на вечір 28 серпня було відомо про 12 постраждалих осіб.

"Тоді до лікарні доправили шість дорослих при свідомості, з травмами голови та верхніх і нижніх кінцівок. Ще шість осіб отримали медичний огляд на місці події, від транспортування до лікарні відмовилися", – йшлося в матеріалі.

Водночас Ziua of Constanta писало про 15 постраждалих, серед яких – двоє неповнолітніх.

Автобус віз 45 українських пасажирів із Констанци до Одеси, проте водій поїхав не в той бік, унаслідок чого сталася аварія.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування