USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У полоні 90% українських військових зазнають тортур, – генпрокурор

Про це розповідають самі військові, які повернулись з полону
полон цивільні в'язниця
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Фізичним і моральним тортурам піддаються 90% військовополонених. Про це розповів генпрокурор Андрій Костін під час воркшопу для журналістів.

Він зазначив, що про це свідчить скринінг тих, хто повернувся з російського полону. Тобто неофіційна розмова з військовополоненими, які зараз повертаються.

"До 90% наших людей страждають від різних видів катувань, нелюдського поводження, фізичного у тому числі, сексуального і ментального насильства", – сказав він.

Костін зазначив, що система, яку створила Росія, – це система, побудована на катуваннях і нелюдському поводженні на території Росії і тимчасово окупованих територіях України.

Страти полонених

Раніше Офіс генпрокурора повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення окупанти стратили щонайменше 61 українського військовополоненого.

Про підозри у цій праві повідомлено лише чотирьом росіянам, винесено один вирок суду.

Понад 2200 українських військових, які перебували в російському полоні, піддавались тортурам – окупанти катують їх, утримують у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у медичній допомозі, б’ють за українську мову та вдаються до інших способів фізичного насильства.

Випадки насильства проти чоловіків

З початку повномасштабної війни прокурори зафіксували 280 фактів сексуального насильства проти українців, яке вчиняли окупанти. Серед них 101 випадок сексуального насильства щодо чоловіків і 179 випадків – проти жінок.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі