USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

За два роки війни зафіксовано понад 100 випадків сексуального насильства проти чоловіків

Найбільше постраждалих у Херсонській області
насильство над чоловіками
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

З початку повномасштабної війни прокурори зафіксували 280 фактів сексуального насильства проти українців, яке вчиняли окупанти. Серед них 101 випадок сексуального насильства щодо чоловіків і 179 випадків – проти жінок. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, передає "Слідство.Інфо".

Йдеться про зґвалтування, каліцтво або насильство над статевими органами, примусове оголення, погрози та спроби зґвалтування, примус дивитися на сексуальну наругу над близькими.

За понад два роки повномасштабної війни найбільша кількість випадків сексуального насильства зафіксована у:

  • Херсонській області – 84, з них чоловіки – 50;
  • у Київській області – 53 випадки, з них чоловіки – 1;
  • у Донецькій – 73 (чоловіки – 34);
  • у Харківській – 30 (чоловіки – 4);
  • у Запорізькій – 18 (чоловіки – 7);
  • у Чернігівській – 7;
  • у Луганській області – 3 (чоловіки – 1);
  • у Миколаївській – 10 (чоловіки – 3);
  • у Сумській – 2 (чоловіки – 1).

Нагадаємо

Росія використовує сексуальне насильство як тактику війни, зброю та інструмент приниження та придушення українського народу.

Станом на жовтень 2023 року, за даними Офісу генпрокурора, вік постраждалих від сексуального насильства становить від 4-х до 83-х років. На той час вдалося розкрити 66 таких злочинів із 235.

Ба більше, часто бувають випадки на окупованих територіях, коли членів однієї сім'ї тримали в сусідній кімнаті, щоб вони слухали, як відбувається насильство над їхніми родичами.

До речі, українські та міжнародні правозахисники зафіксували понад 97 тисяч випадків сексуального насильства та тортур, які застосовували російські військові до місцевого населення на Херсонщині, яка була окупована.

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2 У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2