USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Пекіні через снігопад зіткнулися потяги метро: Є понад 500 постраждалих

Слизькі колії змусили провідний поїзд автоматично загальмувати
метро в Пекіні
Місце аварії
Джерело: The Associated Press

Під час сильного снігу в Пекіні (Китай) на слизьких коліях зіткнулися два наземні потяги метрополітену. Внаслідок цього 515 людей потрапили до лікарні, пише Associated Press.

Слизькі колії змусили провідний поїзд автоматично загальмувати. Тим часом потяг, який слідував позаду, був на спуску й не зміг вчасно зупинитися.

"Це спричинило зіткнення, усіх пасажирів евакуювали. 515 людей госпіталізували, зокрема 102 із переломами кісток. Станом на 15 грудня в лікарнях лишалися 67 людей", – йдеться у повідомленні.

Раніше

Аномально сильний сніг, який почав падати 13 грудня, спричинив призупинення руху деяких поїздів і закриття шкіл у столиці Китаю. Влада попередила жителів про ожеледицю на дорогах, сильний мороз і подальший снігопад.

Про смертельні випадки внаслідок зимових штормів, які вразили північну частину Китаю, не інформували. Зими в Пекіні, як правило, дуже холодні, але сильний снігопад трапляється рідко.

Росія домовляється з Китаєм про будівництво підводного тунелю, який з'єднає її з Кримом

Росіяни шукають альтернативні шляхи доступу до окупованого Криму. Російські та китайські бізнесмени, пов’язані з урядом, обговорюють будівництво підводного тунелю, який з'єднає РФ з півостровом. Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, переговори, які відбулися наприкінці жовтня, були спровоковані зростаючою стурбованістю Росії щодо безпеки незаконно збудованого мосту через Керченську протоку. Понтон є ключовою логістичною лінією для російської армії, але двічі зазнав атак ЗСУ та досі залишається вразливою ціллю українських військ.

Новини за темою: Закриті станції – не єдина проблемна ділянка Київського метрополітену. Депутати розповіли, де ще чекати ймовірних аварій

Зазначається, що переговори підкреслюють рішучість росіян зберегти свій контроль над Кримом, який вони незаконно анексували у 2014 році. А також зростаючу залежність РФ від Китаю як джерела глобальної підтримки.

На думку офіційних осіб США та інженерів, таку ідею буде важко реалізовувати. На будівництво, яке триватиме роками, потрібно витратити мільярди доларів. До того ж такі роботи ніколи не проводили в зоні бойових дій.

Але, попри сумніви щодо життєздатності плану, за словами експертів, у Росії є чіткі причини для його реалізації.

Читайте також:
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Будівництво метро на Виноградар продовжать: Київметрополітен оголосив тендер майже на 14 млрд гривень Будівництво метро на Виноградар продовжать: Київметрополітен оголосив тендер майже на 14 млрд гривень
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії