USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

У Німеччині розслідують можливе отруєння двох росіянок на заході, організованому критиком Кремля

Постраждалі вказали на симптоми, які свідчили про можливе отруєння
аеропорт Берліна
Джерело: AP photo

Німецька поліція розслідує можливе отруєння двох російських емігрантів, які наприкінці квітня відвідали конференцію в Берліні, організовану критиком російського Кремля Михаїлом Ходорковським. Про це пише Reuters.

Так, поліція Берліна уточнила виданню, що "відкрили справу" після того, як німецька газета Welt am Sonntag, посилаючись на російську розслідувальну медіагрупу "Агентство", повідомила, що дві жінки вказали на симптоми, які свідчили про можливе отруєння.

"Поліція не надала жодних інших подробиць. Російський портал "Агентство" раніше повідомляв про проблеми зі здоров'ям двох учасників конференції. ЗМІ стверджує, що симптоми в однієї постраждалої особи могли з'явитися ще до початку конференції 29-го і 30 квітня. У Берліні ця людина звернулася до клініки "Шаріте", – зазначають медіа.

Друга людина – Наталія Арно, директор Фонду "Вільна Росія", некомерційної організації, що базується в США. Вона зробила свою справу публічною після публікації в ЗМІ. У Facebook вона повідомила про "дивні симптоми" і "гострий біль".

Арно припустила, що, "можливо, була отруєна нервово-паралітичною речовиною, яку вивчала західна розвідка".

Чи було подібне раніше?

За останні роки відбулося кілька отруєнь опонентів російського режиму в країні та за кордоном. У серпні 2020 року, опозиційний політик Алєксєй Навальний проходив лікування в берлінській клініці "Шаріте" після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" у Росії.

Журналістські розслідування показали, що за цим та іншими отруєннями стоять російські спецслужби.

Новини за темою: Як тероризм Росії перетворюється на фашизм: Реакція історика Тімоті Снайдера на останні ракетні атаки
Читайте також:
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро