USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Німеччині понад 30 депутатів вимагають припинити військову допомогу Україні

У листі, який оприлюднили німецькі депутати, немає жодної згадки про російського диктатора Володимира Путіна, воєнні злочини РФ у Бучі або Маріуполі
Бундестаг, Німеччина
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

У Німеччині понад 30 депутатів від округу Укермарк у Бранденбурзі оприлюднили відкритий лист із вимогою до Берліна припинити постачання зброї Україні. Про це пише Spiegel.

Як повідомляє видання, у листі політики закликали канцлера Німеччини Олафа Шольца і главу Бундестагу Бербеля Баса "взяти на себе відповідальність за мирне врегулювання замість подальших поставок зброї".

Вони занепокоєні подальшою ескалацією війни та вважають, що ФРН повинна "зробити все можливе, щоб ініціювати дипломатичні рішення для припинення війни і сприяти мирному співіснуванню між народами".

В одному з речень напад РФ на Україну засуджується "найрішучішим чином", але далі у тексті немає жодних подробиць. Також там немає жодної згадки про російського правителя Володимира Путіна, воєнні злочини РФ у Бучі або Маріуполі.

Лист підписали 32 особи. Серед них немає жодного представника Партії зелених, але є підписанти від ХДС, СДПН, СДПН, Лівої партії, правопопулістів АдН та праворадикальної партії "Дім". Очільник фракції ХДС Ян Редманн сказав, що обмежень на те, хто підпише листа, не було.

Парламентська партія СДПН дистанціювалася від листа. Там заявили, що не можуть підтримати "односторонню заяву, яка не називає агресора і не згадує необхідність належної оборони України". Попри це двоє представників СДПН також підписали відкритий лист.

У відповідь на запит Spiegel депутат районної ради Вольфганг Зайфрід заявив, що не відкликатиме свій підпис, оскільки його відштовхнув спосіб, у який його парламентська група дистанціювалася. Водночас лідер парламентської фракції Партії зелених Беньямін Рашке закликав інші партії дистанціюватися.

"Ви не підписуєте листи з правими екстремістами", – сказав він.

Допомога Німеччини

Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Нещодавно Берлін надав Україні новий пакет військової допомоги. Також канцлер Німеччини Олаф Шольц допоміг Україні у питанні європейської інтеграції. Але Шольц блокує передачу Україні далекобійних ракет Taurus, хоча дискусії щодо цього питання ще тривають.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16