USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німеччина не буде автоматично поставляти Україні Taurus, навіть якщо США передадуть ATACMS, – Пісторіус

Країна поки не може вирішити, чи надавати нашій державі Taurus
Ракета Taurus_1
Ракета Taurus
Джерело: Мілітарний

Надання Україні від США ATACMS не означатиме, що Німеччина автоматично розпочне поставки крилатих ракет Taurus. Про це заявив міністр оборони Борис Пісторіус, пише Reuters.

Він наголосив, що "у цій війні немає автоматизму". При цьому додав, що Німеччина поки не в змозі вирішити, чи надавати Україні ракети Taurus.

Що може ракета Taurus?

Taurus KEPD 350/150 – дозвукова авіаційна оперативно-тактична крилата ракета великої дальності класу "повітря-поверхня" для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей без заходу ракетоносія до зони ППО противника.

Новини за темою: Сотні одиниць "знищеної" російськими окупантами техніки ЗСУ виявились муляжами

Базова модель KEPD-350 має тандемну бетонобійну бойову частину масою 481 кг, вага вибухової речовини – близько 50 кг. Маса заправленої – 1360 кг, порожня – 1080 кг. Гранична дальність польоту – щонайменше 500 км.

Нагадаємо, ми писали, що керівництво Сполучених Штатів близьке до того, щоб схвалити поставки в Україну ракет великої дальності з касетними боєприпасами.

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає цей варіант після того, як ЗСУ за останні місяці успішно застосували касетні боєприпаси в артилерійських снарядах калібру 155 мм.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки