USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

У Німеччині готують "мегастрайк" на 27 березня: Що сталося?

Люди вимагатимуть підвищення заробітної плати
Німеччина

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У понеділок, 27 березня, у Німеччині відбудеться масова акція протесту. Найбільші в країні профспілки Ver.di та EVG спільно закликають до страйку працівників транспортної галузі та інфраструктури. Люди вимагатимуть підвищення заробітної плати, пише Bild.

До страйку профспілки закликають працівників аеропортів, місцевого громадського транспорту у семи федеральних землях, у деяких муніципальних – працівників портів (адміністрації водного та судноплавного транспорту), а також працівників німецької залізниці та автобусних компаній. Отже, по всій країні очікуються масштабні збої у роботі і подекуди навіть повна зупинка транспорту.

Планується, що цілодобовий страйк почнеться опівночі проти 27 березня і закінчиться опівночі проти 28 березня.

Припинення авіарейсів і руху поїздів далекого прямування

Страйк торкнеться всіх німецьких аеропортів, за винятком повітряної гавані Берлін –Бранденбург. Але вже у низці федеральних земель очікуються перебої в роботі громадського транспорту.

Так, обидва найбільші аеропорти ФРН – у Франкфурті-на-Майні та Мюнхені – вже оголосили, що 26-го і 27 березня в цих транспортних вузлах не буде регулярних пасажирських і вантажних перевезень.

Рух поїздів далекого прямування 27 березня буде повністю зупинено, попередив залізничний концерн Deutsche Bahn. Потяги регіонального сполучення переважно не вийдуть на лінії, додали в компанії.

Що буде з місцевим транспортом?

У семи федеральних землях – у Баден-Вюртемберзі, Гессені, Нижній Саксонії, Північному Рейні-Вестфалії, Рейнланд-Пфальці, Саксонії та в значній частині Баварії – сполучення практично не здійснюватиметься.

Очікується, що дороги будуть переповнені, особливо в містах, де місцевий транспорт також страйкує.

Вимога підвищити зарплати мінімум на 500 євро на місяць

Вимога Ver.di – підвищення зарплати 2,5 млн працівникам, включно з фахівцями сектора місцевого транспорту та аеропортів, щонайменше на 500 євро. Крім того, профспілка EVG веде переговори від імені близько 230 тисяч працівників 50 залізничних і автобусних компаній і наполягає на підвищенні заробітної плати на 650 євро на місяць.

Такі ж пропозиції лунають і від Deutsche Bahn, та включають двоетапне підвищення зарплат на п'ять відсотків і разові виплати в розмірі до 2500 євро.

Додамо, середня зарплата штатних працівників у Німеччині становить 4105 євро.

Реакція влади

Міністр транспорту ФРН Фолькер Віссінг закликав профспілки до стриманості.

"Я можу лише закликати всіх партнерів по колективних переговорах усвідомити свою відповідальність і мінімізувати вплив на населення", – зазначав Віссінг.

Читайте також:
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання зі своїх закритих ТЕС, – Галущенко
Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро Відновлення житлового фонду: ЄІБ розробляє для України програму вартістю 230 млн євро