USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Шольц заявив про передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T

Канцлер Німеччини зауважив, що сім уже переданих Україні батарей IRIS-T допомогли збити понад 250 російських ракет і БпЛА
Шольц
Олаф Шольц
Джерело: Bloomberg

Для України Німеччина замовила 17 систем протиповітряної оборони IRIS-T, які доповнять сім вже переданих батарей. Такий анонс зробив канцлер Олаф Шольц, повідомляє Bloomberg.

Зокрема, замовлення зробили в компанії Diehl Defence GmbH & Co. KG ще 22-х систем IRIS-T. П'ять з них призначені для Бундесверу, а 17 – для України. 

Шольц зазначив, що сім уже переданих Україні батарей IRIS-T допомогли збити понад 250 російських ракет та безпілотників. Водночас чотири системи мають намір відправити до кінця цього року. Решту ж, пообіцяв канцлер, – починаючи з наступного.

"Це свідчить про те, що німецька підтримка України не слабшає. Ми планували заздалегідь і вчасно забезпечили контракти та фінансування, щоб Україна також і в майбутньому могла повністю покластися на нас", – прокоментував політик.

Разом з тим до 2026 року Україна отримає від Берліна 24 системи IRIS-T – 12 систем середньої дальності та 12 систем малої дальності, додав виданню на умовах анонімності чиновник в німецькому уряді. При цьому зауважив, що шість IRIS-T для Бундесверу коштуватимуть приблизно 950 мільйонів євро.

Варто нагадати, що в середині серпня ФРН оголосила про надання Україні нового пакета військової допомоги. Серед іншого в ньому є нова система ППО (1 зенітно-ракетний комплекс IRIS-T), безпілотники, гвинтівки та снаряди.

Більше про IRIS-T

IRIS-T – це зенітний ракетний комплекс ППО і ПРО середнього радіуса дії розробки німецької компанії Diehl Defence, розробку якого завершили у 2014 році.

Він використовує ракети IRIS-T і призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів та крилатих ракет.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP