USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Мексиці розстріляли кандидата в Конгрес від правлячої партії

Напад стався за кілька місяців до загальних виборів у країні
мексика
Ситуація в Мексиці
Джерело: відкриті джерела

У центральному мексиканському штаті Морелос убили кандидата в Конгрес від правлячої партії "Морена". Напад стався за кілька місяців до загальних виборів у країні, пише Reuters.

За словами очільника муніципалітету Екатепек, політика Яїра Мартіна Ромеро застрелили разом зі своїм братом.

"Обох вбили невідомі на перехресті близько полудня в Екатепек-де-Морелос. Також застрелили другого члена крупної політичної сили в центральному штаті Сакатекас", – розповів генеральний секретар штату Родріго Рейес.

За даними місцевих ЗМІ, племінника губернатора Сакатекаса Девіда Монреаля та сенатора Рікардо Монреаля Хорхе Антоніо Монреаля Мартінеса вбили в муніципалітеті Фреснільо. А шурина сенатора – кілька днів тому.

"Заявляю, що це не залишиться безкарним. Продовжимо боротьбу за умиротворення в Сакатекасі", – сказав губернатор.

Додамо

У Мексиці останніми роками вибори нерідко відбуваються на тлі політичного насильства та нападів.

Зокрема, напередодні проміжних виборів у 2021 році вбили десятки політиків і кандидатів.

Раніше

Наприкінці січня ключові особи в американському Сенаті погодилися надати США повноваження, які дадуть змогу суттєво обмежити перетин кордонів нелегальними мігрантами з Мексики. 

Угода Сенату, як очікують, прискорить процес розгляду справ про надання притулку протягом шести місяців – порівняно з нинішньою системою, згідно з якою для прохачів притулку цей процес може зайняти до 10 років.

До того ж пропозиція відкриє нове вікно для переговорів про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Як відомо, питання ситуації на південному кордоні США за останні місяці стало одним із найгостріших серед американських законодавців. Основними противниками нелегальних мігрантів стали республіканці, які хочуть впровадити радикальні заходи для захисту кордону з Мексикою.

В обмін на ці заходи республіканці обіцяли підтримати фінансування допомоги Україні, Тайваню та Ізраїлю, на тлі чого в Сенаті США вже кілька місяців тривають активні обговорення.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст