USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ключові сенатори США уклали угоду про обмеження на кордоні з Мексикою, - CNN

Ця угода також відкриває вікно для переговорів щодо виділення фінансування для допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

Ключові особи в американському Сенаті погодилися надати США повноваження, які дадуть змогу суттєво обмежити перетин кордонів нелегальними мігрантами з Мексики. Про це пише CNN.

Угоду Сенату, як очікується, буде оприлюднено вже наступного тижня. Вона прискорить процес розгляду справ про надання притулку протягом шести місяців - порівняно з нинішньою системою, згідно з якою для прохачів притулку цей процес може зайняти до 10 років.

До того ж угода відкриє нове вікно для переговорів про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Президент Джо Байден раніше заявив, що угода, над якою працювали учасники переговорів у Сенаті, є жорсткою та справедливою.

"Це дало б мені як президенту нові надзвичайні повноваження закрити кордон, коли він буде перевантажений. І якби мені дали ці повноваження, я б використав їх у день, коли підпишу законопроєкт", - сказав Байден.

Про що йдеться в угоді?

Так, Міністерству внутрішньої безпеки США буде надано нове надзвичайне повноваження закрити кордон, якщо середня щоденна кількість мігрантів сягне 4000 протягом одного тижня. Деяким мігрантам дозволять залишитися, якщо виявлять, що вони тікають від тортур або переслідувань у своїх країнах.

Крім того, якщо кількість перетинів перевищує 8500 за один день, кордон буде закрито для мігрантів, які незаконно перетинають кордон. Згідно з пропозицією, будь-якому мігранту, який спробує двічі перетнути кордон, коли він закритий, буде заборонено в'їзд до США протягом одного року.

Що цьому передувало?

Як відомо, питання ситуації на південному кордоні США за останні місяці стало одним із найгостріших серед американських законодавців. Основними противниками нелегальних мігрантів стали республіканці, які хочуть впровадити радикальні заходи для захисту кордону з Мексикою.

В обмін на ці заходи республіканці обіцяли підтримати фінансування допомоги Україні, Тайваню та Ізраїлю, на тлі чого в Сенаті США вже кілька місяців тривають активні обговорення.

Як писали американські ЗМІ, Байден погодився на посилення міграційної політики.

Однак наразі ці заходи не виконано, а влада Техасу почала встановлювати паркан із дротом на кордоні, незважаючи на заклики федерального уряду. До того ж губернатор штату Грег Ебботт заявив, що готовий до конфронтації з федералами, у відповідь на що Білий дім назвав дії губернатора "небезпечними".

Більш детально про конфлікт між Техасом і Білим домом, читайте в нашому матеріалі "Штат Техас проти Байдена. Республіканці пішли війною на президента США?".

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві