USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90

У Литві стартували міжнародні військові навчання за участю країн НАТО

Триватимуть маневри до 17 жовтня
машини НАТО
Військові машини
Джерело: Delfi

7 жовтня в Литві почалися міжнародні військові навчання "Залізний вовк – 2024-ІІ", в яких візьмуть участь військові країн НАТО. Триватимуть вони до 17 жовтня, пише Delfi.

Учасниками бойової підготовки на полігоні імені генерала Сильвестраса Жукаускаса стали понад 3200 литовських військових та союзників, а також 700 одиниць військової техніки.

"До навчань крім литовських військових приєднаються ще військові з Бельгії, Чехії, США, Люксембургу, Норвегії, Нідерландів та Німеччини", – йдеться у повідомленні.

Тож у зв'язку з цим місцевих попереджають про переміщення військової техніки дорогами кількох районів країни з 7 до 10 жовтня. 

Військові навчання типу "Залізний вовк" відбуваються щороку навесні та восени. Під час них відпрацьовують планування і проведення наступальних та оборонних операцій вдень і вночі, а також взаємодію між підрозділами.

Водночас під час цьогорічних маневрів використовуватимуть навчальні снаряди та піротехніку.

Новини за темою: Майбутні офіцери-прикордонники України вчаться за натівськими L-курсами діяти в оборонному та наступальному бою

До речі, з січня Північноатлантичний альянс проводив найбільші за останні десятиліття військові навчання Steadfast Defender 2024 ("Непохитний захисник"), що симулюватимуть конфлікт із "практично рівним противником". 

У них брали участь усі країни НАТО. Маневри тривали до кінця травня, охопили територію Європи від Норвегії до Румунії. Сценарій Steadfast Defender був таким: напад Росії на територію союзників, який приводить у дію статтю 5 Договору Північноатлантичного альянсу про колективну оборону.

Читайте також:
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
"Тефлоновий Марк" на прізвисько "Гудіні". Що ми знаємо про нового генсека НАТО?
Падіння російських дронів: НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії Падіння російських дронів: НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії
США та інші країни НАТО не хочуть бачити Україну членом альянсу, – Ердоган США та інші країни НАТО не хочуть бачити Україну членом альянсу, – Ердоган