USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон

Проте США підтримують Україну в її зусиллях "повернути свою суверенну територію"
ракети шахеди
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки виступає проти збиття силами НАТО ракет і дронів РФ над Україною, як це роблять над Ізраїлем. Речниця Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу пояснила це тим, щоб не бути втягнутими у війну.

Посадовиця аргументувала, що, мовляв, Ізраїль та Україна є різними полями битв.

"Президент США Джо Байден на самому початку, коли Росія вдерлася в Україну, скерував це відомство на те, щоб забезпечити Україну тим, що їй потрібно на полі бою. Вони дуже успішно використовували протиповітряну оборону чи інші можливості, щоб продовжувати повертати свою територію", – сказала Сінгх.

При цьому уточнила, що Байден взяв на себе зобов’язання не посилати військових Сполучених Штатів Америки в Україну. Проте Вашингтон підтримує Україну в її зусиллях "повернути свою суверенну територію".

А на питання журналістів, що збивати ворожі цілі над Україною можна, приміром, з польської чи румунської території, речниця зауважила, що це "означало б втягнути США у війну іншим способом".

"Відчуваємо, що Україна змогла успішно захиститися від російських ударів по містах, населенню, інфраструктурі. І ми продовжуватимемо забезпечувати підтримку, необхідну для цього", – заявила Сінгх.

Новини за темою: США та інші країни НАТО не хочуть бачити Україну членом альянсу, – Ердоган

Додамо, президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав партнерів допомогти Україні збивати російські цілі та наголошував, що в цьому питанні потрібно більше рішучості країн – членів Північноатлантичного альянсу. Однак наразі такої згоди немає.

А напередодні глава держави на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте у Києві зазначив, що збиття іранських ракет в Ізраїлі та збиття іранських дронів і російських ракет в Україні нічим не відрізняється. Тож Україна розраховує від партнерів на обговорення цього питання.

Читайте також:
Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar
Мобілізаційний вік в Україні має стартувати з 20 років, – нардеп Мобілізаційний вік в Україні має стартувати з 20 років, – нардеп
Україна і Чехія разом вироблятимуть артснаряди 155 мм калібру Україна і Чехія разом вироблятимуть артснаряди 155 мм калібру
Російські війська просунулися під Покровськом і Сіверськом Російські війська просунулися під Покровськом і Сіверськом