USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Китаї закликають іноземні посольства прибрати плакати на підтримку України

У Пекіні розмістили вивіски із зображенням прапора України та повідомленнями #StandWithUkraine
прапор України в Китаї
Вивіска на посольстві Канади в Пекіні, на якій зображено прапор України та напис китайською мовою "Ми з Україною", 15 травня 2023 р.
Джерело: Kyodonews

У Пекіні МЗС Китаю звернулось до іноземних посольств та міжнародних організацій з проханням не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для "політичної пропаганди" та прибрати плакати на підтримку України. Про це інформує агентство Kyodo.

За даними видання, чимало посольств у Пекіні розмістили вивіски із зображенням українського стяга та повідомленнями китайською й англійською мовами #StandWithUkraine. Так дипломати продемонстрували свою солідарність зі східноєвропейською країною, яка бореться з російським вторгненням з лютого минулого року.

"У МЗС Китаю закликали посольства та міжнародні організації не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для пропаганди та уникати викликання конфліктів між державами", – повідомляє ЗМІ.

Водночас така заява КНР викликала негативну реакцію з боку дипломатів Європи та інших регіонів. Однак ніхто не знімав вивіски.

Новини за темою: Євросоюз уперше може запровадити санкції проти китайських компаній, що допомагають РФ, – FT

Які посольства підтримують Україну в Китаї

У Пекіні підтримують Україну посольства Канади, Німеччини та Польщі.

Деякі посольства також вивішують райдужний прапор – символ гордості та різноманітності сексуальних меншин.

Разом з тим європейський дипломат розкритикував позицію Китаю, заявивши, що немає жодного розумного виправдання для перешкоджання вираженню державою своїх намірів і що вони не виконуватимуть повідомлення.

Читайте також:
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії Китайські хакери зламали базу даних Міноборони Великої Британії
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ