USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Києві затягували терміни проведення ВЛК, – Ляшко

Це, зокрема, стало причинами проведення перевірок роботи ВЛК у столиці
ВЛК
Проходження ВЛК. Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Військово-лікарські комісії (ВЛК) у Києві затягували терміни проведення комісії, працювали неповний день і в них були відсутні електронні черги. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів.

Це, зокрема, стало причиною проведення перевірок роботи ВЛК у столиці, переконаний посадовець.

"У Києві не вивели лікарів із ТЦК, не було електронної черги. Бачимо, що ВЛК працювали до 14:00, а потім чомусь закривалися. Це порушення норм", – сказав Ляшко.

Глава МОЗ додав, що робоча група міністерства, яка проводитиме перевірки ВЛК, на першому етапі "зосередиться на розв'язанні організаційних питань, які можна вирішити швидко, а потім будемо розбиратися по кожній скарзі".

Ляшко уточнив, що, згідно з нормами, під час проходження ВЛК на кожного пацієнта в системі електронної охорони здоров'я відкривають електронний медичний запис, який мають закрити протягом чотирьох днів.

Водночас у деяких клініках, законтрактованих для проведення ВЛК, зокрема в Києві, такі записи залишалися відкритими протягом 10 днів і більше.

Що передувало?

Днями міністр заявляв, що в Києві починаються перевірки військово-лікарської комісії. 

Глава МОЗ пояснив, що таке рішення викликане збільшенням кількості скарг, які надходять останнім часом.

"Основні з них стосуються дуже базових речей, які за бажання можна оперативно виправити. Це і недотримання електронної черги, і відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, і не оптимізовані маршрути. З цих речей і починаємо. Це елементарна повага до людей", – повідомив Ляшко.

Додамо

В Україні з жовтня минулого року скоротили терміни проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Нині військовозобов'язані мають чотири дні на медогляд.

"МОЗ продовжує працювати над виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо військово-лікарської експертизи в ЗСУ, що ввели в дію указом президента України. Задля цього в межах міжвідомчої взаємодії тривають зміни з ВЛК за різними напрямами: юридичному, організаційному, цифровому", – розповідають в Міністерстві охорони здоров'я.

Нагадаємо, зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

  • проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби – не більше як чотири робочі дні;
  • проведення лабораторних досліджень – не більш як три робочі дні;
  • проведення інструментальних досліджень – не більш як три робочі дні.
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"