USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

YouTube розмістив пісні, що рекламують і збирають кошти для вагнерівців, – Guardian

На платформі також з'являються десятки пропагандистських відео
YouTube
YouTube
Джерело: The New York Times

YouTube розмістив реп-пісні групи Wagner, що рекламують і збирають кошти для підтримуваних Кремлем найманців. Про це пише видання The Guardian.

Крім того, за даними журналістів, на платформі з’являються десятки пропагандистських роликів, які прославляють групу найманців, яку звинувачують у зґвалтуваннях, тортурах і вбивствах в Україні та інших країнах.

У відеороликах відбувається не тільки героїзація вагнерівців, але й проходить активний збір коштів на боєприпаси. Крім того, там навіть закликають глядачів приєднатися до групи.

Позиція YouTube

Відповідь платформи щодо розміщення такого виду відео була доволі сухою і офіційною.

"Вміст, спрямований на вихваляння, просування або допомогу насильницьким екстремістським або злочинним організаціям, заборонено розміщувати на YouTube. Google зобов’язується дотримуватись законів США про санкції та забезпечує дотримання відповідної політики відповідно до своїх умов обслуговування", – зазначили в YouTube.

При цьому залишається незрозумілим, чи буде все ж контент, що прославляє вагнерівців, видалений з платформи.

Раніше ми писали, що вагнерівці та російська розвідка намагаються проникнути у спільноти геймерів через Discord.

Читайте також:
Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal
Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці Окупанти сформували добровольчий корпус, куди увійшли колишні вагнерівці
В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі В британській розвідці розповіли про роль вагнерівців, які залишаються у Білорусі
Кремль збирає 20 тисяч найманців в Африканський корпус, щоб замінити Кремль збирає 20 тисяч найманців в Африканський корпус, щоб замінити "Вагнера"