USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві солдат напідпитку розстріляв двох співслужбовців

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років
вбивство
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Вночі 2 жовтня у Києві сталося вбивство двох військовослужбовців. Наразі винуватцю трагедії повідомили про підозру, зазначили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

За даними слідства, солдат однієї з військових частин, дислокованої в столиці, після добового чергування розпивав алкогольні напої з двома співслужбовцями цієї ж військової частини.

Внаслідок раптово виниклого конфлікту чоловік розстріляв зі штатної зброї обох співслужбовців, після чого намагався покинути місце злочину. Але його затримали правоохоронці.

"У військовослужбовця вилучили автомат Калашникова з набоями й повідомили про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Досліджують всі обставини злочину", – розповіли слідчі.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Новини за темою: Стрілянина у Дніпрі: Суд обрав запобіжний захід патрульному, який застрелив чоловіка

Раніше

21 жовтня 2022 року в Голосіївському районі Києва сталося вбивство військового добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербини.

Згідно з матеріалами слідства, між потерпілим військовослужбовцем, який керував автомобілем "Хюндай", і водієм "Лексус" виник конфлікт щодо першочерговості проїзду. Під час суперечки пасажири "Лексуса" побили потерпілого. Після цього водій "Лексуса" вистрілив у військового і разом із товаришами втік.

Щербина від отриманих травм помер. Правоохоронці затримали нападників за гарячими слідами.

7 вересня у справі про вбивство добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербини суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора і взяв під варту двох обвинувачених. 

Так, обвинуваченим інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї.

Новини за темою: Спалив тіло біля кладовища: На Чернігівщині затримали голову інвестиційного фонду, підозрюваного у вбивстві банкіра
Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень