USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Убивство добровольця "Свободи" в Києві: Двох обвинувачених взяли під варту

Обвинуваченим інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї
порушники
Затримані
Джерело: Нацполіція

У справі про вбивство добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербини суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора і взяв під варту двох обвинувачених. Про це поінформували в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Так, обвинуваченим інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї.

"14 серпня підозрювані отримали можливість вийти під заставу у розмірі 805 тис. 200 гривень. Голосіївська окружна прокуратура міста Києва подала апеляцію на це рішення. Київський апеляційний суд, розглянувши апеляцію, скасував рішення суду першої інстанції та обрав безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою", – йдеться у повідомленні.

Що передувало?

Нагадаємо, 21 жовтня 2022 року в Голосіївському районі Києва сталося вбивство військового добровольця ДФТГ "Свобода" Олексія Щербини.

Згідно з матеріалами слідства, між потерпілим військовослужбовцем, який керував автомобілем "Хюндай", і водієм "Лексус" виник конфлікт щодо першочерговості проїзду. Під час суперечки пасажири "Лексуса" побили потерпілого. Після цього водій "Лексуса" вистрілив у військового і разом із товаришами втік.

Щербина від отриманих травм помер. Правоохоронці затримали нападників за гарячими слідами.

Пізніше заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко оприлюднив прізвища підозрюваних: Ігнатенко Леонід Іванович (30.05.1982), Котирло Ігор Валерійович (20.12.1998), Вільцанюк В'ячеслав Володимирович (04.06.1996) (водій).

Новини за темою: Стрілянина у Дніпрі: Суд обрав запобіжний захід патрульному, який застрелив чоловіка
Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень