USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

У Києві експрацівники відомої медлабораторії вкрали конфіденційні дані з установи: Хотіли шантажувати керівництво

За вчинене підозрюваним загрожує до шести років ув’язнення
лікарі аналізи медичні дані
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

До Оболонського управління поліції Києва надійшла заява від представників популярної медичної лабораторії про те, що невідомі вкрали конфіденційну інформацію стосовно лікарів та клієнтів з їхньої бази даних. Слідчі викрили у несанкціонованому копіюванні закритих даних двох експрацівників вказаної установи, розповіли в пресслужбі поліції Києва.

Виявилося, що двоє колишніх працівників медичної лабораторії – чоловік, 1983 року народження, та жінка, 1976 року народження, скопіювали цю інформацію й переслали собі. Надалі хотіли отримати гроші від керівництва установи за нерозповсюдження викрадених даних.

"Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів поліцейські виявили на їхніх комп’ютерах викрадену інформацію. Нині зібрали всі докази злочинних дій правопорушників, а обвинувальний акт скерували до суду", – повідомили правоохоронці.

Тепер підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Скандали навколо лабораторій

До речі, в лютому найбільша мережа лабораторій "Сінево" заявила про арешт будівлі головного офісу та лабораторії в Києві. Говорили, що це може призвести до повної зупинки роботи мережі. Як зазначали в компанії, "через незаконний арешт без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця". У тому числі ті, хто обслуговується мережею "Сінево" на безоплатній основі.

У ДБР пояснювали, що розслідування ведуть ще з 2022 року і воно не перешкоджає діяльності медичного підприємства. А вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі. 

Читайте також:
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві