USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У "Сінево" заявили про арешт головного офісу в Києві: ДБР розповіло деталі справи

Вся мережа може припинити роботу, кажуть в компанії
Сінево
ДБР арештувало офіс "СІнево"
Джерело: відкриті джерела

Найбільша мережа лабораторій "Сінево" заявила про арешт будівлі головного офісу та лабораторії в Києві. Це може призвести до повної зупинки роботи мережі.

"Внаслідок безпідставного та протизаконного арешту, накладеного Державним бюро розслідувань на будівлю головного офісу і центральної лабораторії "Сінево" в Києві, невдовзі компанія буде змушена припинити діяльність в цій будівлі. А це призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій "Сінево" в Україні", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в компанії, "через незаконний арешт без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця". В тому числі ті, хто обслуговується мережею "Сінево" на безоплатній основі.

"В результаті протиправних дій ДБР бюджет воюючої країни втратить сотні мільйонів гривень податків і зборів (за 2023 рік ми сплатили понад 310 млн гривень), більше ніж 2300 співробітників компанії стануть безробітними, а інвестиційному іміджу України буде завдано непоправної шкоди", – додали в компанії.

Нижче в коментарях у компанії зазначили, що кримінальне провадження, в рамках якого було накладено арешт на будівлю, ведеться за фактом незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016-го по 2021 рік.

"Водночас зазначене вище кримінальне провадження ДБР не має жодного відношення, ані до міжнародної групи Medicover, ані до будівлі, яка належить групі та на яку накладено арешт. Адже міжнародна група Medicover, в особі свого учасника – кіпрської компанії "Лінкмікс Холдінгс Лімітед" – придбала будівлю ще в 2010 році у фізичних осіб", – пояснили в "Сінево".

У ДБР пояснили арешт офісу "Сінево"

В Державному бюро розслідувань прокоментували ситуацію, що склалася навколо "Сінево". У Бюро кажуть, що розслідування ведеться ще з 2022 року і воно не перешкоджає діяльності медичного підприємства.

"Працівники ДБР ще з 2022 року здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства", – йдеться в повідомленні.

За даними Бюро, під час розслідування досліджувалась законність перереєстрації частини цілісного-майнового комплексу третім особам. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на ці приміщення.

"Підкреслимо, що жодних слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності, не проводилось і після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає й сьогодні", – зазначили в ДБР.

Правоохоронці нагадують, що вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі. Наразі кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Служба безпеки України 4 січня прийшла з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для Збройних сил – ТОВ "Київгума". Її директор Андрій Острогруд заявив, що робота підприємства паралізована. Згодом СБУ повідомила, що викрила одне із підприємств на Київщині, яке здійснювало оптові поставки засобів тактичної медицини до РФ, при цьому не називаючи компанії.

Теги: ДБР
Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві