USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У компаніях одеського бізнесмена, ймовірно Альперіна, провели шість обшуків: Потрапив під санкції за контрабанду

Наразі тривають слідчі дії
бізнесмен
Затримання
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) здійснили санкціоновані обшуки в складських, офісних і виробничих приміщеннях юридичних осіб, підконтрольних одеському бізнесменові, стосовно якого Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) запровадила персональні санкції за контрабанду. Про це поінформували в пресслужбі БЕБ.

"14 квітня 2021 р. указом президента було припинено громадянство бізнесмена. Попри це магнат за допомогою родинних зв'язків і бізнес-партнерів продовжив координувати злочинну діяльність, спрямовану на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і легалізацію коштів, одержаних злочинним шляхом, зокрема від нелегального ввезення товарів на митну територію України", – ідеться в повідомленні.

Бюро економічної безпеки України не називає безпосередньо бізнесмена, проте опису відповідає Вадим Альперін. Повідомлялося, що 2 квітня 2021 року РНБО вперше в історії України запровадила персональні санкції проти десяти контрабандистів, які, за даними спецслужб, є "лідерами" в цій галузі, а згодом президент Володимир Зеленський підписав указ про призупинення громадянства України причетних до контрабанди Альперіна, Араїка Амірханяна та Олександра Єрімічука, з яких одеситом є Альперін.

"За результатами шести обшуків детективи БЕБ вилучили документи, комп'ютерну техніку, а також інші предмети та речі, що мають доказове значення для кримінального провадження. За інформацією аналітиків, орієнтовні збитки від незаконної діяльності згаданих компаній становлять 127 млн гривень", – зазначається в релізі.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюють повне коло осіб, причетних до вчинення злочинів, для притягнення їх до кримінальної відповідальності, планується призначення економічних і комп'ютерно-технічних експертиз.

Зеленський підписав закон про криміналізацію контрабанди

28 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів". 

Закон встановлює кримінальну відповідальність за контрабанду товарів і підакцизних товарів.

Крім того, детективи органів Бюро економічної безпеки наділяються повноваженнями щодо проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях, передбачених статтями про контрабанду.

Детальніше про це ми писали тут.

Раніше ми повідомляли, що Конституційний суд ухвалив рішення, що положення статті 483 Митного кодексу України щодо вилучення контрабандних товарів не відповідає Конституції.

Читайте також:
В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень