USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Генштабі розповіли, чому звільнення Андріївки на Бахмутському напрямку важливе для ЗСУ

Андріївка має для нас тактичний інтерес для ЗСУ
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Звільнення Андріївки на Бахмутському напрямку має тактичний інтерес для Збройних сил України, заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі UWN.

"Звичайно, Андріївка має для нас тактичний інтерес, насамперед у тому, що це оголює фланги Бахмута. Оскільки, чим глибше ми можемо просунутися вперед на цьому напрямку, тим далі може діставати наша артилерія. Тим більше ми можемо контролювати шляхи підвезення, логістичні маршрути противника... і наносити вогневе ураження по командних пунктах глибше, далі в тил противника", – сказав він.

Водночас він розповів, що найбільше угруповання окупантів зараз сконцентроване на Лимано-Куп'янському напрямку. Там ворог утримує досить потужне угруповання, яке перевищує за чисельністю 110 тисяч осіб.

Євлаш зазначив, що наразі ворог цілиться на населений пункт Борова, який розташований біля річки Оскіл.

Яка ситуація на фронті станом на сьогодні?

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram повідомила, що зараз найактивніші бойові дії на фронті зараз відбуваються на Бахмутському напрямку, де наступають українські бійці.

При цьому ворог усе ще намагається прорвати нашу оборону в районах Ягідного та Богданівки Донецької області.

Водночас ЗСУ мають успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області. Там українські бійці витісняють противника із займаних позицій і закріплюємося на досягнутих рубежах.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW повідомили, що українські захисники просунулися на схід від Невельського в Донецькій області.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням