USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Російські прапори у Берліні на 9 травня: Суд поставив крапку у цьому питанні

08.05.2023 21:58 58
Вищий адміністративний суд став на бік поліції
український прапор
Джерело: відкриті джерела

Суперечці навколо заборони російських прапорів і значків на пам'ятних заходах 9 травня у Берліні поставлено край: Вищий адміністративний суд скасував рішення суду нижчої інстанції та погодився з берлінською поліцією щодо їх заборони. Про це повідомляє видання RBB24.

Демонстрація та носіння прапора СРСР, а також георгіївських стрічок і георгіївських прапорів, згідно з постановою суду, також заборонені. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Таким чином Вищий адміністративний суд скасував рішення Адміністративного суду, який у п'ятницю, 5 травня, задовольнив невідкладну заяву проти заборони російських прапорів. 

Що передувало

У п’ятницю, 5 травня стало відомо, що поліція Берліна заборонила демонструвати російські та українські прапори біля радянських меморіалів у Трептові, Шенхольцер-Хайді, Тіргартені на 8 та 9 травня. Крім того, також заборонили "гасла, які у зв’язку з ситуацією, що склалася, можуть бути сприйняті за схвалення, прославлення або героїзацію війни в Україні".

Подібна заборона діяла в Німеччині й торік.

Тож посол України в Німеччині Олексій Макєєв закликав Берлін скасувати заборону використання українських прапорів 8 і 9 травня. Він пояснив, що рішення місцевої влади необґрунтоване.

Посол України в Німеччині Олексій Макєєв
Джерело: відкриті джерела

"Заборона українських прапорів дуже недалекоглядна і необґрунтована. Німці не мають проблем з українськими прапорами, які виступають за мир і свободу. Ось чому я закликаю поліцію Берліна переглянути рішення та приєднатися до апеляції Альянсу українських організацій", – написав дипломат.

Згодом Берлінський адміністративний суд зняв заборону на показ українських прапорів на радянських меморіалах 8-9 травня у районах Трептов, Тіргартен та Шенхольцер-Хайде, яку напередодні оголосила поліція Німеччини. Про це берлінському мовнику rbb повідомила українська організація "Віче", що оскаржила заборону.

Читайте також:
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини