USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

У Бахмуті окупанти фактично йдуть по тілах своїх солдатів, ситуація у місті складна, – ДПСУ

Дейнеко відвідав позиції захисників Бахмута
Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко відвідав позиції захисників Бахмута
Джерело: ДПСУ

Бійці ДПСУ в складі Сил оборони у Бахмуті за тиждень взяли у полон двох вагнерівців та кілька десятків ліквідували. Ситуація у місті складна, ворог кидає великі сили на його захоплення. Про це UWN розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"На Бахмутському напрямку ворог щодня здійснює атаки на позиції прикордонників. Ситуація складна, але вони продовжують триматися. Ворог перед тим як штурмувати, активно проводить обстріли наших позицій, після чого вже йде жива сила. Окупанти фактично йдуть по тілах своїх солдатів", – розповів він.

Новини за темою: 10 великих перемог України за рік повномасштабної війни з Росією

Так, 18 лютого прикордонники знищили чотирьох окупантів, щонайменше сімох поранили та одного взяли у полон, він виявився найманцем ПВК "Вагнера", а донедавна відбував покарання у місцях позбавлення волі у РФ.

19 лютого прикордонники відбили сім атак ворога на Бахмутському напрямку. Більшість російських атак зупинили мінометники ДПСУ разом з артилеристами ЗСУ. У приміській забудові Бахмута прикордонники знищували ворога зі стрілецької зброї й гранатометів. Орієнтовно втрати противника склали 40 вбитих та 37 поранених.

20 лютого у битві за Бахмут прикордонники здійснили контратаку та знищили шістьох окупантів. Оборонці вогнем зі стрілецької зброї зупинили просування двох десятків вагнерівців, які  закріпились у спорудах й очікували на вогневу підтримку. Прикордонники-розвідники у взаємодії з воїнами ЗСУ контратакували ворога. У ближньому бою знищено шістьох загарбників, дев’ятьох поранено, решта окупантів втекла.

21 лютого противник активно обстрілював позиції оборонців Бахмута із танків, артилерії та мінометів. Після розпочав атаки малими групами, а з настанням темряви – більш численними загонами найманців. Прикордонники відбили атаки зі стрілецької зброї та мінометів. Чотирьох вагнерівців, які змогли закріпитися в будівлі, ліквідували. Втрати агресора дорозвідуються.

22 лютого під Бахмутом прикордонники знищили 10 окупантів, та одного вагнерівця взяли в полон. А також відбили два ворожих штурми. Оператори БПЛА визначили маршрут руху противника та координати захоплених ним об’єктів. Танкісти ЗСУ знищили споруду, де перебували окупанти, – щонайменше п’ять осіб ліквідовано. Прикордонники-мінометники обстріляли ворожі сили перед оборонними позиціями і знищили 20 загарбників.

23 лютого прикордонники відбили три атаки противника під Бахмутом. За допомогою БПЛА захисники виявляли наближення піхоти та наводили на неї вогонь мінометів та артилерії ЗСУ.

Сьогодні у місті також йдуть бої.

Зазначимо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українська оборона Бахмута може створити сприятливі умови для майбутнього контрнаступу. На їх думку, рішення України захищати Бахмут, попри втрати, було стратегічно обґрунтованим кроком.

Зокрема, у боях за Бахмут українські захисники "перемололи" до 30 тисяч вагнерівців. Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі повідомив, що там загинули близько 9 тисяч найманців, ще близько 20 тисяч – поранено.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так