USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

У 2023 році спроб незаконного перетину кордону було менше, ніж у 2022-му, – речник ДПС Андрій Демченко

Щоденно прикордонники затримують порушників – "колись більше, колись менше"
Андрій Демченко_1
Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі медіапроєкту Ukraine World News
Джерело: UWN

Кількість спроб незаконного перетину кордону у 2023 році, якщо порівнювати з 2022 роком, зменшилася. Про це в інтерв'ю Ukraine World News розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Найбільше спроб незаконно перетнути кордон все ж таки фіксували в перші місяці повномасштабного вторгнення з введенням воєнного стану. Тоді за добу прикордонники могли затримувати і 80, і 90 осіб, які мандрували за межі України, вибираючи собі незаконні напрямки. Зараз таких випадків, звісно, менше, тому і статистика у 2023 році менша, йшла тенденція до зменшення, але, на жаль, це продовжується", – зазначив він. 

За словами Демченка, щоденно прикордонники затримують порушників – "колись більше, колись менше".

"Більше все-таки спроб незаконно перетнути кордон, які ми фіксуємо і попереджуємо, – це по зеленій ділянці кордону (ліси, поля, річки), тобто поза межами пунктів пропуску". 

Раніше

Спікер Державної прикордонної служби України розповів, наскільки глибоко диверсійно-розвідувальні групи росіян заходять на територію України. За його словами, активність ДРГ ворога зараз досить висока, особливо по Сумському напрямку. 

Він зазначив, що ДРГ – це підготовлені та оснащені люди зі зброєю, які намагаються в першу чергу вивідати місця дислокації підрозділів Сил оборони, які знаходяться в прикордонні, щоб надалі завдавати удару з більш потужного озброєння.

Крім того, Демченко відповів на питання про можливість повторного наступу росіян на Київ, Харків та Суми.

Ще раніше

В ДПСУ офіційно заявляли, що прикордонники постійно нарощують оснащення фортифікаційних споруд на кордоні з Білоруссю.

Верховна Рада у лютому 2023 року більшістю голосів ухвалила закон, яким передбачено розширення смуги кордону України з Білоруссю та Росією до 2 км. 7 грудня закон набрав чинності і тепер там діє спеціальний режим.

Читайте також:
"Надзвичайно небезпечний момент", - Кемерон про загострення ситуації на Харківщині
Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині
Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги