USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Чи є загроза повторного наступу росіян на Київ, Харків і Суми? Відповідає речник ДПС Андрій Демченко

На думку спікера ДПС, на серйозний повномасштабний наступ у ворога станом на зараз немає сил
Андрій Демченко
Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі медіапроєкту Ukraine World News
Джерело: UWN

У росіян на кордоні з Україною зараз недостатньо сил, щоб здійснити повторне повномасштабне вторгнення, яким РФ могла б досягти якоїсь великої мети. Про це в інтерв'ю Ukraine World News розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Тобто Чернігівщина, Сумщина і Харківщина, за нашими оцінками, за оцінками інших складових Сил оборони, – на території Росії навпроти нашого кордону близько 19–20 тисяч російських військових, але це по всій протяжності. Ви ж розумієте, що це дуже протяжна місцевість – від Чернігівщини до Харківщини", – зазначив він. 

Раніше

Андрій Демченко розповів, наскільки глибоко диверсійно-розвідувальні групи росіян заходять на територію України. За його словами, активність ДРГ ворога зараз досить висока, особливо по сумському напрямку. 

Спікер ДПСУ же зазначив, що ДРГ – це підготовлені та оснащені люди зі зброєю, які намагаються в першу чергу вивідати місця дислокації підрозділів Сил оборони, які знаходяться в прикордонні, щоб надалі завдавати удару з більш потужного озброєння.

Ще раніше

В Державній прикордонній службі України офіційно заявляли, що прикордонники постійно нарощують оснащення фортифікаційних споруд на кордоні з Білоруссю.

Верховна Рада у лютому 2023 року більшістю голосів ухвалила закон, яким передбачено розширення смуги кордону України з Білоруссю та Росією до 2 км. 7 грудня закон набрав чинності і тепер там діє спеціальний режим.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат