USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Речник ДПС Андрій Демченко розповів, як глибоко ДРГ росіян заходять на територію України

Це залежить від місцевості
Андрій Демченко
Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телеканалу Ukraine World News
Джерело: UWN

Орієнтовно з весни 2023 року прикордонники почали фіксувати спроби заходу ДРГ росіян спочатку по Чернігівській, а потім по Сумській області, активність ворожих диверсантів зараз досить висока, особливо по Сумському напрямку, а за останній час – і по Харківщині. Про це в інтерв'ю Ukraine World News розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. 

"Це підготовлені, оснащені люди зі зброєю, які переходять лінію нашого кордону і намагаються в першу чергу вивідати місця дислокації підрозділів Cил оборони, які знаходяться в прикордонні, фіксувати їх для того, щоб надалі завдавати ударів з більш потужного озброєння. Або якщо група для себе розуміє, що вона може вчинити якісь дії щодо місця розташування Cил оборони, – вчинить ці дії", – зазначив він. 

За словами Демченка, як правило, ДРГ ворога працюють десь кілометр-два-три від кордону, наскільки їм дозволяє місцевість просуватися.

Він додав, що є випадки, коли диверсанти розстрілюють автомобілі, якими їдуть цивільні, звичайні місцеві жителі.

Раніше

В ДПСУ офіційно заявляли, що прикордонники постійно нарощують оснащення фортифікаційних споруд на кордоні з Білоруссю.

Верховна Рада у лютому 2023 року більшістю голосів ухвалила закон, яким передбачено розширення смуги кордону України з Білоруссю та Росією до 2 км. 7 грудня закон набрав чинності і тепер там діє спеціальний режим.

Прикордонна смуга, як правило, – це 30–50 м на всіх ділянках держкордону, а з Росією та Білоруссю ця смуга сягає до 2 км. Місцями може бути менше, це залежить від ландшафту та загрозливості напрямку.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України