USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Туреччина відновила доступ до Instagram

Доступ до соцмережі заблокували 2 серпня
Instagram

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Туреччина відновила доступ до Instagram після тижневого блокування. Про це повідомив міністр транспорту та інфраструктури країни Абдулкадир Уралоглу.

За словами посадовця, заборону зняли напередодні ввечері, оскільки Instagram пішов на співпрацю з турецькою владою. Крім того, "пообіцяв задовольнити наші вимоги", сказав він.

"Соцмережа запевнила, що працюватиме над цензурою, яка застосовується до користувачів", – йдеться в повідомленні.

Водночас Уралоглу не уточнив, про яку цензуру йдеться.

Цікаво, що  Туреччина посідає п’яте місце у світі за кількістю користувачів Instagram (за даними платформи даних Statista, – ред.) після Індії, США, Бразилії та Індонезії. Цією соцмережею в Туреччині користуються 57 мільйонів людей.

Що передувало?

2 серпня Туреччина заблокувала доступ до Instagram. Офіційної причини тоді не називали.

Втім, зазначалося, що блокування відбулося після коментарів очільника директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттіна Алтуна.

Чиновник начебто розкритикував платформу за рішення блокувати публікації співчуття у зв’язку з убивством лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Новини за темою: Instagram тестує рекламу, яку не можна пропустити

До речі, на початку серпня дехто з користувачів Instagram отримав сповіщення, що деякі їхні stories було назавжди видалено з архівів. 

Тоді в Meta прокоментували цей випадок і сказали, що знайшли та виправили помилку, яка спричиняла видалення основних моментів історії та архівів деяких людей. Однак не змогли відновити ці історії. Також не повідомляли, скільки користувачів постраждало. Та нагадали, що зберігати медіа в Instagram може бути поганою ідеєю, адже вони можуть зникнути.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС
На турецькому кордоні вилучили десятки екзотичних тварин, яких намагалися незаконно ввезти На турецькому кордоні вилучили десятки екзотичних тварин, яких намагалися незаконно ввезти
У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми