USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Туреччина заблокувала Інстаграм: Ймовірно, після заяв про смерть Ганії

Meta поки не коментувала це рішення
Instagram

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Туреччина заблокувала доступ до Інстаграму. Поки невідомо через які точно причини. Про це пише Reuters.

Проте зазначається, що це сталось після коментарів очільника директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттіна Алтуна, який розкритикував платформу за рішення блокувати публікації співчуття у зв’язку з убивством лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Meta поки не коментувала це рішення.

Вбивство лідера ХАМАСу

Нагадаємо, 31 липня лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганію та одного з його охоронців вбили в результаті обстрілу їхньої резиденції в Тегерані. 

ХАМАС звинуватив у вбивстві Єрусалим.

Як вбили Ганію?

The New York Times пише, що лідер ХАМАСу Ісмаїл Ганія був убитий у гостьовому будинку внаслідок вибуху бомби, а не ракетного удару.

Попередньо відомо, що вибухівку заклали у гостьовому будинку, який перебуває під управлінням та охороною Корпусу вартових Ісламської революції, приблизно два місяці тому. Бомба була приведена в дію дистанційно. Внаслідок вибуху було ліквідовано й охоронця лідера ХАМАСу.

Додамо, що у травні прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі запросив ордери на арешт трьох лідерів ХАМАСу – Ях'ї Сінвара, Мухаммада Дейфа та Ісмаїла Ганії. Їх звинувачують у воєнних злочинах та злочинах проти людяності. У квітні внаслідок ізраїльського удару по Газі загинули троє синів та онуки Ганії.

Читайте також:
Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС