USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Цифровий безвіз: Українці зможуть підписувати європейські документи "Дія.Підписом"

Розпочато бета-тестування послуги
Дія підпис
Джерело: Мінцифри

"Дія.Підпис-EU" відтепер відповідає регламенту eIDAS Європейського Союзу, тому ним можна підписувати документи чи контракти, які дійсні як в Україні, так і в країнах ЄС. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації

"Поки що скористатися "Дія.Підписом-EU" можна на двох платформах, а пізніше функціонал масштабують і на інші. Долучайтеся до бета-тесту, щоб першими протестувати оновлення", – пише пресслужба. 

Повідомляється, що раніше контрагенти в Європейському Союзі не могли перевірити український електронний підпис через відсутність технологічної сумісності. Проте Україна стала першою державою, яка потрапила до переліку країн, що ввійшли до TC AdES LOTL, опублікованого Європейською комісією.

Зазначається, що саме це дає українцям можливість підписувати документи чи контракти, дійсні в Євросоюзі. Розпочато бета-тестування "Дія.Підпису-EU". 

"Це все той же електронний підпис у смартфоні, який ви можете активувати за одну хвилину в застосунку "Дія". В Україні він є кваліфікованим електронним підписом, у країнах ЄС – удосконаленим. Ви можете підписати "Дія.Підписом-EU", наприклад, договір про співпрацю з європейськими партнерами. А установа з ЄС може перевірити підпис на платформі та бути впевненою, що документ підписали саме ви", – зазначили у Мінцифрі. 

Для того аби скористатися послугою, необхідно оновити "Дію" до останньої версії та мати щонайменше один документ у застосунку: ID-картку, закордонний паспорт чи посвідку на проживання.

Читайте також:
Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги