USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Цьогоріч Бельгія планує надати Україні понад 600 млн євро військової допомоги

Брюссель має довгострокове зобов’язання підтримувати модернізацію українських Сил оборони
Бельгія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Цього року Бельгія планує надати Україні 611 мільйонів євро військової допомоги. Про це сказав за підсумками телефонної розмови з міністеркою оборони Бельгії Людивін Дедондер міністр оборони України Рустем Умєров.

За словами глави оборонного відомства, Бельгія має довгострокове зобов’язання підтримувати модернізацію українських Сил оборони.

"Вдячний за участь в коаліції Військово-повітряних сил, зокрема в програмі підготовки пілотів. Високо ціную непохитну підтримку бельгійських партнерів. Цього року Бельгія планує надати 611 мільйонів євро військової допомоги та має довгострокове зобов’язання підтримувати модернізацію наших сил оборони", – заявив міністр.

Раніше

Минулого року в травні стало відомо, що Бельгія надішле Україні податок, який вона зібрала із заморожених російських активів, у рамках свого останнього раунду допомоги на суму 100 мільйонів доларів. 

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо зазначав, що половину цієї допомоги спрямують на військові цілі, а іншу половину – для допомоги цивільному населенню.

"Щоб війна закінчилася, запланований Україною контрнаступ має бути успішним. Цьому сприятиме додаткова допомога, яку надає Бельгія", – додавав прем'єр.

Новини за темою: Бельгія починає головування в Раді ЄС: Що серед пріоритетів?

Нагадаємо, Європейський Союз у лютому 2023 року створив робочу групу для вивчення можливостей використання заморожених російських активів.

Згідно з оцінкою Світового банку, Європейської комісії та уряду України у вересні 2022 року вартість реконструкції та відновлення країни оцінювалася приблизно в 349 мільярдів доларів, але відтоді триваючі бойові дії підвищили ціну. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат