USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

"Це оголошення війни", – президент Ізраїлю про атаку Ірану

За словами глави Ізраїлю, країна наразі "розглядає всі варіанти" відповіді на іранську атаку, але "не шукає війни"
 Ісаак Герцог
Ісаак Герцог
Джерело: Вікіпедія

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що повітряна атака з боку Ірану, яка сталася в ніч на 14 квітня – це "оголошення війни", передає Sky News.

Ісаак Герцог також зазначив, що Ізраїль наразі "розглядає всі варіанти" відповіді на іранську атаку, але "не шукає війни".

"Зараз, оскільки ми стримані, і оскільки ми знаємо про наслідки, і оскільки ми обговорюємо це з нашими партнерами, ми розглядаємо всі варіанти, і я цілком впевнений, що ми зробимо необхідні кроки для захисту й оборони нашого народу. Ми не шукаємо війни", – пояснив він позицію влади Ізраїлю.

За його словами, атака з боку Ірану стала ще один прикладом того, як ця країна "поширює хаос, терор та нестабільність" по всьому світу.

"Настав час, щоб світ зіткнувся з цією імперією зла в Тегерані й дав зрозуміти іранському режиму, що це не може пройти повз, що це неприйнятно", – наголосив Герцог.

Також він додав, що Ізраїль "шукає миру".

"Ми знову і знову йшли до миру з нашими сусідами. На жаль, все почалося 7 жовтня торік, коли помічник Ірану, угруповання ХАМАС, вчинило неймовірно жорстоку різанину проти ізраїльських громадян, а решта вже історія", – сказав глава Ізраїлю.

Нагадаємо

В ніч на 14 квітня Іран випустив у бік Ізраїлю 185 безпілотників, 36 крилатих ракет та 110 ракет класу "земля-земля".

Ізраїльські ЗМІ стверджують, що перехоплено 99% запущених ракет та дронів. У ЦАХАЛ заявили про незначну шкоду однієї ізраїльської військової бази. Західні країни засудили іранську атаку, генсек ООН заявив, що світ не може дозволити собі ще одну війну і закликав до деескалації.

Згодом повідомлялося, що наступного тижня Палата представників США розгляне законопроєкт про підтримку Ізраїлю. Це може бути той самий законопроєкт, в якому також передбачається 60 млрд доларів на військову допомогу Україні.

Читайте також:
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України