USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Відключень електроенергії через руйнування Трипільської ТЕС не буде

Україна у разі необхідності проситиме аварійну допомогу у партнерів
Електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Через Трипільську ТЕС система втратила частину потужності. Проте обмеження споживання електроенергії вводити не доведеться. Про це повідомили в "Укренерго", передає "РБК-Україна".

Зазначається, що на цей час працюють сонячні електростанції, в системі профіциту є невеликий експорт. Проте на вечірній максимум – з 19:00 до 22:00 – можливий незначний дефіцит електроенергії.

"Сонце сяде, внутрішньої потужності недостатньо, імпорту в необхідних обсягах немає. На українському ринку ціни нижчі, ніж на європейському. Відповідно доведеться брати аварійну допомогу, якщо сусіди зможуть нам її надати", – кажуть в компанії.

У разі потреби обмежень споживання у компанії обіцяють повідомити заздалегідь. 

Де найскладніша ситуація

Найскладніша ситуація з енергозабезпеченням у Харкові. Зараз намагаються заживити критичну інфраструктуру та дати більше потужності для заживлення міста та області.

Ситуацію у Харкові в компанії називають "непередбачуваною" з погляду того, що росіяни не залишають спроб відрізати місто від енергосистеми. 

Атака на Трипільську ТЕС

Трипільська ТЕС – найпотужніша електростанція на Київщині і одна з найбільших в Україні. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Підприємство займає площу 281,3 га і розміщене в 45 км від Києва поблизу історичного українського поселення Трипілля, звідки станція і бере свою назву. 

Спочатку Трипільська ТЕС мала чотири енергоблоки потужністю 300 МВт кожен. Згодом було вирішено побудувати два додаткових енергоблоки ідентичного типу.

Під час сьогоднішньої масованої нічної атаки росіян вона була повністю зруйнована.

Унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Найскладніший період літа вже позаду: Ситуація з енергетикою покращилась, – Укренерго Найскладніший період літа вже позаду: Ситуація з енергетикою покращилась, – Укренерго
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону