USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Трамп зможе розірвати угоду про гарантії безпеки, яку підпишуть Зеленський і Байден, – ЗМІ

Зробити він це зможе, якщо стане президентом США
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Десятирічна безпекова угода України та Сполучених Штатів Америки, яку планують підписати Зеленський і Байден, може бути скасована будь-яким наступним президентом США, оскільки документ не буде ратифіковано Конгресом. Про це пише The Washington Post із посиланням на чиновників Сполучених Штатів.

Президенти України та США Володимир Зеленський і Джо Байден планують у четвер, 13 червня, підписати 10-річну угоду про безпеку, яка зобов'яже Вашингтон надати Києву широкий спектр військової допомоги.

Угода має на меті зобов'язати майбутні адміністрації Сполучених Штатів підтримувати Україну. Вона стане основою для довгострокових зусиль США, спрямованих на допомогу в розвитку українських збройних сил.

Водночас у Сполучених Штатах Америки визнали, що Дональд Трамп або будь-який інший майбутній президент країни може вийти з юридично зобов'язуючої виконавчої угоди, оскільки вона не є договором і не буде ратифікована Конгресом.

У разі перемоги Трампа на виборах майбутнє угоди залишається неясним. Трамп часом висловлював скептицизм щодо підтримки Києва, заявляючи, що він здатний припинити війну між Росією та Україною протягом 24 годин, пише видання.

Новини за темою: У планах Трампа в разі перемоги на президентських виборах – призначити Маска своїм радником

Трамп – фаворит на виборах, а ситуація з допомогою США і так неоднозначна

Колишній президент США, згідно із соціологією, є фаворитом майбутніх виборів у Штатах. Без сумнівів, у період передвиборчих перегонів Трамп зіткнувся із законодавчими складнощами, однак, за інформацією американських ЗМІ, це жодним чином не вплине на його вступ на посаду президента в разі переобрання.

Як відомо, нещодавно екслідера Сполучених Штатів Америки було визнано винним у фальсифікації документів. За даними слідства, він хотів приховати суму, яку виплатив колишній порноактрисі Стормі Деніелс напередодні виборів 2016 року.

Водночас видання CNN писало, що Республіканська партія, незалежно від рішення суду, висуне Трампа в президенти.

Ба більше, навіть якщо Трампа відправлять до в'язниці, згідно з американським законодавством, він однаково зможе балотуватися в президенти й отримати цю посаду, якщо переможе на виборах.

Численні заяви Трампа про те, що він зможе закінчити війну в Україні за 24 години, а також його небажання продовжувати військову допомогу Києву, вказують на те, що можливий майбутній склад Білого дому може відмовитися від підтримки України.

Однак ситуація з подальшою американською допомогою і так виглядає неоднозначно. Нещодавно в Конгресі США з'явився проєкт оборонного бюджету на наступний рік, який не передбачає допомоги Україні.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом