USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Шторм, який захитав, але навряд чи знесе Дональда Трампа

Цю справу називають історичною. І в цілому причини називати її саме такою є. Інша річ, що масштаби подальших подій перебільшувати не варто. Принаймні поки що
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Екслідер Сполучених Штатів Америки, він же нинішній кандидат в президенти Дональд Трамп визнаний винним у фальсифікації документів. За даними слідства, він хотів приховати суму, яку виплатив колишній порноакторці Стормі Деніелс напередодні виборів 2016 року. І не тільки їй.

Трамп отримав повний "джекпот", а саме висновок присяжних "винен" за всіма 34 пунктами обвинувачення. Вирок у цій справі буде винесений 11 липня цього року. 

Наскільки це все серйозно для Трампа і чи загрожує вирок суду у цій справі його президентським перспективам? Розбираймось. 

Почнемо з "матчастини".

"Справа про мовчання". У чому її суть?

Стормі Деніелс
Джерело: AP photo

Це одна із чотирьох кримінальних справ, відкритих проти Дональда Трампа. Але, за всіма прогнозами, єдина, яка дійде до суду та завершиться винесенням вироку до президентських виборів. 

Суть така.

Слідство вважає, що Трамп підробив фінансові документи, щоб "вплинути" на президентські вибори 2016 року. Це сталося таким чином: його колишній адвокат Майкл Коен перерахував 130 тисяч доларів колишній порноакторці Стормі Деніелс, щоб вона мовчала про сексуальний контакт між ними, який стався 10 років тому.

План, як ви розумієте, не спрацював.

Сам по собі договір про нерозголошення не мав стати проблемою, це не є злочин. Однак гроші, які отримав Коен для того шоб заплатити за мовчання, були проведені по документах як "плата за юридичні послуги". Хоча насправді це було спробую приховати окремі факти з біографії Трампа напередодні виборів. І ось це вже є злочином. Якщо трохи перефразувати, прокуратура вважає цей факт "незаконною пожертвою передвиборній кампанії".

Чому це історичний суд? 

Тому що це перша кримінальна справа проти колишнього президента США в історії Штатів.

Що далі?

Як вже було сказано вище, вирок оголосять 11 липня. Максимальне покарання, яке загрожує Трампу в цій справі, – чотири роки позбавлення волі. 

Але (1)

Рішення суду може бути оскаржене, і адвокати Трампа вже підтвердили, що будуть це робити. Що ще більше затягне процес, звісно ж. 

Але (2)

Навіть, якщо Трамп отримає максимальний вирок, він все одно зможе балотуватись в президенти Сполучених Штатів Америки. Тому що у Конституції США міститься лише три вимоги до кандидата на пост глави держави: він має бути не молодшим за 35 років, народитися на території Сполучених Штатів і прожити там не менше 14 років.

Чи вплине ця справа на рейтинг Трампа? 

Al-Jazeera пише, що згідно з опитуванням, опублікованим NPR, PBS NewsHour і Marist 30 травня, 67 відсотків респондентів заявили, що їхній вибір залишиться без змін, якщо Трамп буде визнаний винним.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія