USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У Китаї з січня 2025 року поступово підвищуватимуть пенсійний вік

Нововведення відбудеться вперше з 1978 року
китайські пенсіонери
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Китаї вперше з 1978 року хочуть підвищити пенсійний вік. Нововведення заплановано із січня 2025 року, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що законодавці КНР схвалили план поступового відтермінування виходу на пенсію для співробітників.

Тож пенсійний вік для чоловіків збільшиться з 60 до 63 років, а для жінок з 50 і 55 до 55 і 58 років. Водночас такі зміни відбуватимуться протягом 15 років, починаючи з 1 січня 2025 року.

"Уряди всіх рівнів мають активно реагувати на старіння населення, заохочувати та підтримувати зайнятість та підприємницьку діяльність працюючих", – наголошується в рішенні Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників.

У документі додається, що починаючи з 2030 року працівникам Китаю також доведеться довше платити на свої пенсійні рахунки, перш ніж вони отримають право на отримання пенсійних виплат.

Разом з тим у КНР припускають, що такий крок, скоріше за все, може сповільнити скорочення робочої сили, але викличе невдоволення працівників.

Приміром, обговорення плану у вищому законодавчому органі на початку цього тижня викликало спалах гніву в соціальних мережах, де багато хто скаржився на млявий ринок праці. 

Новини за темою: Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону

До речі, в Україні не будуть піднімати пенсійний вік. В уряді вважають стандарт 2017 року оптимальним і в 65 років за будь-яких обставин громадянин може піти на пенсію.

Читайте також:
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Росія розробляє ударний безпілотник з китайським двигуном Росія розробляє ударний безпілотник з китайським двигуном
Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту Китай через санкції припинив фінансування спільного з Росією вугільного проєкту
Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW Росія в рамках своїх зусиль з обходу західних санкцій розраховує на допомогу Китаю, Індії та Сербії, – ISW