USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Tesla Model Y очолила рейтинг найбільш продаваних автомобілів 2023 року

Tesla Model Y досягла значного успіху, продавши 1,15 мільйона одиниць і показавши ріст продажів на 50,8% у порівнянні з попереднім роком
Tesla Model Y
Tesla Model Y
Джерело: відкриті джерела

Світовий рейтинг найпродаваніших автомобілів у 2023 році повідомляє про нового лідера. Так, упродовж десятиліть Toyota Corolla стабільно займала вершину рейтингу найбільш продаваних авто. Проте, за останніми даними аналітичної компанії Focus2move, ця епоха зазнала зміни – зі зростанням популярності електромобілів Toyota Corolla втратила своє домінування на ринку, поступившись місцем новому лідеру – Tesla Model Y.

Так, Tesla Model Y досягла значного успіху, продавши 1,15 мільйона одиниць і показавши ріст продажів на 50,8% у порівнянні з попереднім роком. Це успіх для компанії Tesla і загалом для сектора електромобілів, оскільки Model Y стала першим електричним автомобілем, який очолив світові продажі легковиків. На другому місці з невеликим відставанням розташувалася Toyota Corolla, продажі якої склали 1,13 мільйона автомобілів, зазнавши спаду на 1,1% від минулого року.

Цей зсув демонструє зміну уподобань споживачів, які все більше віддають перевагу екологічним транспортним засобам. Третє місце у рейтингу займає інший автомобіль від Toyota – RAV4 з обсягом продажів 934,910 одиниць, що є зростанням на 5,9% у порівнянні з попереднім роком. Пікап Ford F-Series посів четверте місце з 901,569 проданими одиницями, вказуючи на зростання попиту на вантажівки у Сполучених Штатах та інших регіонах, зі зростанням на 13,4%.

На п'ятому місці розташувалася Honda CR-V із 718,422 проданими одиницями, показавши найбільше зростання на 18%. Серед інших моделей, які увійшли до топ-10 найпопулярніших автомобілів світу, знаходяться Chevrolet Silverado, Toyota Camry, Hyundai Tucson, Toyota Hilux та Ram, кожен з яких демонструє різноманіття уподобань на глобальному автомобільному ринку. Ці дані свідчать про широкий спектр інтересів покупців – від практичності та ефективності до потужності та дизайну.

Нагадаємо, Мінекономіки опублікувало інформацію про затвердження переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2024 році. Перелік налічує 184 моделі авто. 

Водночас після рекордного сплеску автовикрадень у перший рік повномасштабного вторгнення, за даними МВС, кількість автоугонів повертається до звичного рівня. Так, у 2023 році зафіксовано майже стільки ж викрадень авто, як до початку великої війни. До антитопу регіонів, де найчастіше викрадають авто, потрапили Донеччина, Дніпропетровщина та Херсонщина.

Теги: авто
Читайте також:
Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто