USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Сина скандального судді ОАСК Аблова оголосили в розшук за підозрою у вбивстві

Аблов-старший є фігурантом так званої справи "Плівок Вовка"
Суддя ОАСК Євген Аблов
Джерело: відкриті джерела

Сина судді Окружного адміністративного суду міста (ОАСК) Києва Євгена Аблова, який є фігурантом справи "Плівок Вовка", оголосили в розшук за підозрою у вбивстві. Про це йдеться на сайті МВС України.

Івана Аблова розшукують за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Також там уточнюють, що Аблов-молодший зник 5 січня і востаннє його бачили в Білгород-Дністровському Одеської області.

Джерело: МВС

Хто такий Євген Аблов?

Аблов є суддею Окружного адміністративного суду міста Києва. Він також фігурує у кримінальному провадженні у так званій справі "Плівок Вовка". Голову ОАСК Павла Вовка, Аблова та ще низку осіб підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення влади.

У 2019 році НАБУ разом із Генпрокуратурою провели обшуки в Окружному адміністративному суді міста Києва у справі щодо ймовірного незаконного втручання керівництва та суддів ОАСК у розгляд справ і роботу інших органів влади.

За версією правоохоронців, судді Окружного адміністративного суду міста Києва також чинили вплив щодо Конституційного суду, міністерств, інших судів, Вищої ради правосуддя та Верховної Ради України.

Тоді ж НАБУ оприлюднило записи розмов суддів ОАСК, у яких вони обговорювали подання позовів до Окружного адміністративного суду міста Києва для припинення повноважень членів ВККС.

Пізніше прокурори вручили підозри кільком суддям, зокрема Євгену Аблову.

15 червня 2022 року закінчився термін ознайомлення обвинувачених із матеріалами слідства, і вже 17 червня НАБУ направило справу до суду. Пізніше Вищий антикорупційний суд дозволив примусовий привід до суду підозрюваних.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ВАКС заочно заарештував сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського – Ігоря. Йому інкримінують організацію зловживань на 13 млн гривень і організацію подальшої легалізації коштів.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців