USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

"Суспільне" розпочинає марафон на Першому у рамках "Єдиних новин"

"Суспільне" транслюватиме власний розширений інформаційний ефір на каналі Перший у межах телемарафону
Суспільне
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

"Суспільне" розширює власне мовлення в межах телемарафону "Єдині новини" і транслюватиме свою частину на каналі Перший. Інші учасники марафону не транслюватимуть інформаційний блок "Суспільного", водночас співпраця та обмін контентом продовжиться. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

Відповідні зміни в Меморандумі про діяльність телемарафону підписали всі його виробники.

Зазначається, що інформаційний блок марафону на Першому посилиться додатковим контентом: "Суспільне. Новини", "Суспільне. Студія", документальними фільмами власного виробництва та розслідуваннями.

"На мій погляд, це цивілізоване "розлучення", якого вдалося досягти в рамках розширення виробництва контенту. Ми отримали письмові гарантії від РНБО, що такими діями не порушуватимемо рішення Ради безпеки. Команда "Суспільного" готова до поновлення цілодобового мовлення на Першому. Сподіваюсь, у нас усе вийде", – сказала в коментарі "Детектор медіа" голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа.

Як зазначив голова правління "Суспільного Мовлення" Микола Чернотицький, "команда "Суспільного" розширює виробництво власного контенту на Першому каналі у межах невіддільної частини телемарафону "Єдині новини #UАразом".

"Ми готові зі свого боку максимально посилювати мовлення, ділитись якісними документальними фільмами, регіональними історіями, актуальними розслідуваннями та використовувати можливості найбільшої в Україні мережі кореспондентів по всій країні", – додав Чернотицький.

Цілодобове мовлення на Першому каналі в рамках марафону "Суспільне" почне сьогодні о 15:00.

Як додають в "Детектор медіа", зараз тривають перемовини відносно можливого обміну контентом між "Суспільним" та комерційними каналами-учасниками "Єдиних новин". Наразі контент "Суспільного" комерційні мовники транслювати не будуть.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення найбільші комерційні мовники, телеканал "Рада" та "Суспільне" об’єднались і створили цілодобовий інформаційний марафон "Єдині новини".

Також додамо, що в січні було створено петицію із закликом переспрямувати кошти, призначені для телемарафонів "Єдині новини" та телеканалу FREEDOM, на фінансування БпЛА і пікапів для Збройних сил України. Вона набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів. 

В середині квітня в уряді відповіли на петицію, зазначивши, що переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно.

Читайте також:
В Україні посилюється політичний тиск на ЗМІ: Міжнародні правозахисники виступили із заявою до влади В Україні посилюється політичний тиск на ЗМІ: Міжнародні правозахисники виступили із заявою до влади
Кропачов: Сьогодні відбувається знищення бізнесу та, найголовніше, – тиск на медіа Кропачов: Сьогодні відбувається знищення бізнесу та, найголовніше, – тиск на медіа
Помер засновник і голова Помер засновник і голова "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів