USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Суддя з Івано-Франківщини знайшов "прослушку" в кабінеті

На думку судді, встановлення "прослушки" в його кабінеті є "втручанням у здійснення правосуддя"
суддя
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олег Мигович повідомив, що у телевізорі, який перебував у його робочому кабінеті, знайшли "прослушку". Про це повідомила пресслужба Вищої ради правосуддя (ВРП).

Спеціальний технічний засіб для негласного отримання інформації виявив майстер під час ремонту. Це сталося після того, як майже через рік користування телевізор вийшов з ладу.

Суддя звернувся до поліції та повідомив про вчинення злочину. Правоохоронці зареєстрували матеріали за його заявою та направили їх до Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області для ухвалення рішення. Наразі перевірку цих обставин проводять правоохоронці.

На думку судді, встановлення "прослушки" в його кабінеті є "втручанням у здійснення правосуддя", а також "проявом неповаги до суду".

ВРП заявила, що вирішила звернутися до Офісу генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактами, повідомленими суддею.

Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби