USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Суддя з Івано-Франківщини знайшов "прослушку" в кабінеті

На думку судді, встановлення "прослушки" в його кабінеті є "втручанням у здійснення правосуддя"
суддя
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олег Мигович повідомив, що у телевізорі, який перебував у його робочому кабінеті, знайшли "прослушку". Про це повідомила пресслужба Вищої ради правосуддя (ВРП).

Спеціальний технічний засіб для негласного отримання інформації виявив майстер під час ремонту. Це сталося після того, як майже через рік користування телевізор вийшов з ладу.

Суддя звернувся до поліції та повідомив про вчинення злочину. Правоохоронці зареєстрували матеріали за його заявою та направили їх до Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області для ухвалення рішення. Наразі перевірку цих обставин проводять правоохоронці.

На думку судді, встановлення "прослушки" в його кабінеті є "втручанням у здійснення правосуддя", а також "проявом неповаги до суду".

ВРП заявила, що вирішила звернутися до Офісу генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактами, повідомленими суддею.

Читайте також:
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"
На 16 років у Росії ув'язнили журналіста WSJ Гершковича На 16 років у Росії ув'язнили журналіста WSJ Гершковича
Законопроєкт про угоду зі слідством відповідає світовій практиці, – Стефанішина Законопроєкт про угоду зі слідством відповідає світовій практиці, – Стефанішина