USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Стратегія ураження: Росіяни використовують нову тактику на Харківському напрямку

Водночас українські сили посилили оборону
Окупанти, армія РФ, російські військові

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

Війська РФ перейшли до тактики ураження позицій Збройних сил України на півночі Харківської області. Загарбники використовують артилерію та керовані авіабомби, заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, росіяни продовжують нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча – Липці та в районі Вовчанська. І перекидають додаткові полки й бригади з інших напрямків та з полігонів.

Водночас українські сили посилили оборону завдяки перекиданню резервів і створенню резерву боєприпасів.

"Ворог перейшов до тактики ураження наших позицій вогнем артилерії та ударами КАБів. У цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БпЛА-розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів", – сказав головнокомандувач.

Крім того, Сирський зауважив, що Сили оборони удосконалюють системи управління протиповітряної оборони, їхню автоматизацію, поєднання з вогневими засобами в комплексі з системою РЕБ.

"Звичайно, все це не нові, але дуже актуальні питання, від вирішення яких напряму залежить життя наших бійців та стійкість оборони", – прокоментував головком.

Новини за темою: Наступ росіян, обстріл КАБами, 100 кубів деревини й безперервна робота: Як облаштовують укріплення на Харківщині

Ситуація на Харківщині

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Харківському напрямку минулої доби відбулося сім бойових зіткнень із російськими загарбниками. Відбито чотири атаки у районах села Липці і міста Вовчанськ. В останньому тривають бойові дії, також продовжується атака ворога біля села Стариця.

Водночас західні аналітики стверджують, що війська РФ нещодавно незначно просунулися поблизу Липців і в межах південно-східного Глибокого на Харківщині. Нині ворог накопичує особовий склад поблизу Глибокого, використовуючи легку техніку (мотоцикли та квадроцикли), щоб підвести піхоту впритул до лінії фронту.

Раніше фахівці повідомляли, що окупанти, ймовірно, готуються до другого етапу своєї наступальної операції на півночі Харківської області. В ISW вважали що російські війська досі задіяли лише обмежену кількість підготовлених сил, які Росія тримає в Бєлгородській, Курській і Брянській областях, для наступальних операцій у цьому районі.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі