USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Південний схід США накрив потужний ураган "Хелен", є загиблі

Ураган "Хелен" став 14-м за потужністю у Сполучених Штатах Америки за всю історію спостереження
ураган в США_1
Ураган у США
Джерело: CNN

По південно-східному узбережжю Сполучених Штатів Америки пройшовся потужний ураган "Хелен". Уже відомо про щонайменше трьох загиблих, а також зачинені аеропорти, інформує CNN.

Так, влада штату Джорджія повідомила про загибель двох людей, про одну загиблу заявили й у Флориді.

"Швидкість вітру досягала 225 кілометрів на годину. Загиблих може бути більше – про них стане відомо, коли рятувальники розпочнуть роботу у міру відступу стихії", – сказав губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс.

До того ж внаслідок стихії понад мільйон людей залишилися без електрики, в штаті затоплені вулиці і закриті аеропорти. З готелів також евакуювали громадян.

Метеорологи повідомляють, що регіон під час шторму може постраждати надзвичайно сильно, з повенями, яких не було більше ніж століття.

Водночас Національний центр спостереження за ураганами США попередив про "катастрофічні вітри" і небезпечні для життя штормові хвилі й сильні дощі внаслідок урагану, навіть коли він слабшатиме, просуваючись у глиб країни.

Попередження про складні метеорологічні явища через стихію отримали понад 55 мільйонів американців.

Науковці зауважують, що ураган "Хелен" став 14-м за потужністю у Сполучених Штатах Америки за всю історію спостереження.

До речі, в Польщі в деяких регіонах через масштабну повінь з 16 вересня на 30 днів запровадили стан стихійного лиха.

Читайте також:
США виділили нову військову допомогу для України майже на вісім мільярдів доларів США виділили нову військову допомогу для України майже на вісім мільярдів доларів
Зеленський повинен негайно звільнити посла України у США Маркарову, – спікер Джонсон Зеленський повинен негайно звільнити посла України у США Маркарову, – спікер Джонсон
Боєприпаси для HIMARS і протитанкові системи Javelin: США виділили пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів Боєприпаси для HIMARS і протитанкові системи Javelin: США виділили пакет військової допомоги Україні на 375 млн доларів
Завтра США оголосять пакет військової допомоги для України Завтра США оголосять пакет військової допомоги для України