USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю на постачання снарядів в Україну, – FT

Вашингтон також хоче укласти відповідну угоду з Японією
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

Адміністрація Байдена прагне збільшити постачання критично важливих боєприпасів для України, щоб підтримати контрнаступ ЗСУ. Про це пише Financial Times.

За словами офіційних осіб, зусилля зараз зосереджені на доставці більшої кількості снарядів калібру 155 мм, які використовуються в гаубицях, які Україна розміщує уздовж лінії фронту, і включають в себе поставки від міжнародних союзників у короткостроковій перспективі, а також плани наростити виробництво в США в найближчі два роки.

Офіційні особи заявили, що адміністрація Байдена вже кілька місяців знала, що активна ситуація на фронті призведе до перевитрати поставок, і активізувала зусилля з доставки снарядів на лінію фронту, коли війна вступила у вирішальну фазу.

"Ми активно працюємо над тим, щоб якомога швидше побудувати виробничі лінії для 155-мм снарядів, – сказав Салліван. – Ми не хочемо втрачати жодного дня і немає жодного інструменту, авторитету або долара, який ми збираємося залишити осторонь, щоб не мати можливості зробити це".

За словами офіційних осіб, США вже уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю на поставку снарядів в Україну і ведуть переговори з Японією про те саме.

Новини за темою: Окупанти зіткнулися зі снарядним голодом після підриву Кримського мосту, – Гуменюк

Зусилля Сполучених Штатів та їхніх союзників із постачання боєприпасів припадають на той час, коли Україна активізує свій контрнаступ, що триває кілька тижнів, на півдні та сході країни.

Видання зазначає, що артилерійська війна домінувала в більшій частині бойових дій на лінії фронту, і обидві сторони випускали тисячі снарядів щодня.

Брак американських запасів 155-мм снарядів для підтримки поточного наступу став важливою причиною неоднозначного рішення президента Джо Байдена минулого місяця дозволити постачання касетних боєприпасів в Україну.

Новини за темою: США збираються надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном, – WSJ

Це рішення "допомогло забезпечити Україну необхідними боєприпасами і не допустити їхнього вичерпання", зазначив один з офіційних осіб США.

За даними американських осіб, щодня Україна витрачає на полі бою до 8000 артилерійських снарядів.

Водночас у Сполучених Штатах працюють над збільшенням виробництва снарядів до 90 тисяч на місяць, однак масове виробництво вийде на пік лише до 2025 року.

Нагадаємо, раніше радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що у Сполучених Штатах Америки закінчується запас власних боєприпасів. За його словами, це сталося через те, що країна надає Україні боєприпаси для захисту від російської агресії.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську