USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

США не мають інформації щодо наявності українських полонених в російському Іл-76

Сполучені Штати Америки роблять все можливе, щоб мати більше інформації, пов’язаної з падінням російського літака
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

Американська сторона станом на зараз не має інформації, яка могла б підтвердити, що в російському військово-транспортному літаку Іл-76, який упав у Бєлгородській області, перебували українські військовополонені. Про це сказав у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє "Укрінформ".

Представник Білого дому прокоментував заяви російської сторони, що "Україна збила військово-транспортний літак, який перевозив українських військовополонених".

""Ми бачили повідомлення, але не можемо підтвердити їх", – зауважив представник Білого дому.

Кірбі додав, що Сполучені Штати Америки роблять все можливе, щоб мати більше інформації, пов’язаної з падінням російського літака.

Що передувало?

У Бєлгородській області вранці 24 січня сталася аварія літака Іл-76 ВКС Росії. Про це спочатку повідомили росЗМІ, а потім інформацію підтвердили в Міноборони РФ.

За інформацією місцевої влади, інцидент стався в Корочанському районі Бєлгородської області.

Варто зазначити, що за кілька хвилин до авіакатастрофи над регіоном спрацювала повітряна тривога, після падіння літака – її скасували.

Інформація з падінням Іл-76 заплутана

Деякі українські ЗМІ одразу після інциденту з посиланням на свої джерела написали, що літак збили Збройні сили України. Однак потім прибрали ці повідомлення зі своїх матеріалів.

Одним із таких інформаторів стала "Українська правда", яка аргументувала корекцію новини тим, що "інше джерело не підтвердило" дані про збиття літака ЗСУ.

Пізніше представник ГУР Андрій Юсов підтвердив, що сьогодні планувався обмін полоненими між Україною та РФ.

"Я можу констатувати, що запланований на сьогодні обмін поки що не відбувається", – заявив Юсов у коментарі "Радіо Свобода".

Новини за темою: На російському Іл-76 могло не бути українських полонених: З’явилися цікаві деталі

Надвечір у ГУР МОУ зазначили, що росіяни в процесі підготовки до обміну не повідомили українській стороні про необхідність гарантування безпеки повітряного простору в районі міста Бєлгород у визначений період часу, як неодноразово робилося в минулому.

Це може свідчити про навмисні дії Росії, направлені на створення загрози життю та безпеці полонених.

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ