USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

США додатково виділяють Україні понад 10 млрд доларів

Зокрема, в Сполучених Штатах працюють над наданням додаткової енергетичної допомоги країні в розмірі 250 мільйонів доларів
блінкен
Джерело: відкриті джерела

Адміністрація президента США Джо Байдена надасть Україні ще понад 10 мільярдів доларів допомоги включно з бюджетною підтримкою уряду та допомогою українцям, які постраждали від наслідків російських атак на енергетичну інфраструктуру. Про це повідомив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен.

Він наголосив, що фінансування є "вирішальним для України, коли вона захищає себе від Росії, та гарантує, що український уряд зможе продовжувати задовольняти критичні потреби своїх громадян включно з охороною здоров’я, освітою".

Саме тому цього тижня внаслідок двопартійної підтримки Конгресу Сполучені Штати почали виділяти 9,9 мільярда доларів як додаткову бюджетну підтримку уряду України. Це грантове фінансування розподіляється через механізм Світового банку, пояснив Блінкен.

Новини за темою: Японія виділить 23 млн доларів для покриття воєнних ризиків при інвестиціях в Україну

Адміністрація президента США також зараз працює з Конгресом над наданням додаткової енергетичної допомоги Україні в розмірі 250 мільйонів доларів. Виділення цих коштів дасть змогу задовольнити нагальні потреби, включно з критично важливим обладнанням для електромереж.

Сьогодні ж Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Він міститиме додаткові боєприпаси, безпілотники та інше обладнання. 

Додамо, що 31 січня Міністерство торгівлі Сполучених Штатів ввело обмеження проти семи іранських юридичних осіб через виробництво ними безпілотників, які використовуються РФ у війні проти України. А вже за кілька днів, 3 лютого, Мінфін США запровадив нові санкції проти восьми топменеджерів іранського виробника безпілотників. 

Читайте також:
Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку Російський Червоний Хрест працює на Путіна? МФЧХ ініціювала перевірку
Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін