USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Списували та продавали військову форму: У Києві ДБР викрило схему на 3,6 мільйона гривень

Організував злочинну схему один з цивільних, який мав вплив на окремих підконтрольних йому військовослужбовців
ДБР
У Києві ДБР викрило масштабну оборудку з викрадання військового одягу
Джерело: ДБР

Правоохоронці викрили схему привласнення та продажу майна однієї з бригад Тероборони Києва. Зловмисники списували військову форму, а потім продавали її за завищеними цінами. Про це інформує пресслужба Державне бюро розслідувань.

"До складу організованої злочинної групи входили військовослужбовці, які забезпечували списання військового майна, а також цивільні особи, які займалися його продажем", – йдеться в повідомленні.

Організував злочинну схему один з цивільних, який мав вплив на окремих підконтрольних йому військовослужбовців. Через них він викрадав з частини бронежилети, шоломи, зимові та літні комплекти одягу, взуття тощо. Вкрадене вивозилось з військової частини на імпровізований склад в одному з гаражних приміщень столиці.

Зловмисники вкрали речей щонайменше на 3,6 млн гривень. Точна сума буде відома після проведення слідчих дій та експертиз.

Продавали через інтернет зі зрізаними бирками

Під час обшуків правоохоронці виявили великі запаси речового майна, які члени злочинної групи мали намір продати через інтернет. Вони зрізали бирки з продукції, які вказували що майно – власність ЗСУ та не призначено для продажу.

Організатора та двоє осіб, один з яких військовослужбовець, затримано "на гарячому" під час продажу військового майна на суму понад 2 мільйони гривень зі "знижкою" майже у 50%.

Нагадаємо, правоохоронці викрили нову корупційну схему із закупівлями Міністерства оборони. Схема дозволяла значно завищувати ціни на певні продукти.

Раніше ми повідомляли, у результаті комплексних заходів Офісу генерального прокурора та Служби безпеки у співпраці з Міністерством оборони України до бюджету повернуто майже 1,5 млрд гривень, які були незаконно виведені за кордон під час закупівлі оптової партії боєприпасів.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві